torsdag 20 oktober 2016

STUVAD VITKÅL 4 PERS.


HEJSAN !

Detta är godare än potatis,  mm...

"fattigmansklassiker" kallades detta för, som serverades förr .
Gott till köttbullar och korv .

HÄR ÄR RECEPTET :

1/2 vitkålshuvud ,
1 gul lök,
margarin eller olja ,
2 dl grönsaksbuljong ,
1/2 dl vetemjöl ,
2 dl mjölk ,
1 dl grädde ,
lite riven muskotnöt ,
salt och peppar ,
hackad  persilja ,

SÅ HÄR GÖR DU :
HYVLA vitkålshuvudet tunt och skala och hacka löken .
(hacka kålen om det är stora bitar )
Fräs lök och vitkål i olja i en gryta tills kålen  mjuknar
utan att brynas .
HÄLL på buljongen och koka upp under lock ;
sjud 10- 15 minuter tills kålen är helt mjuk .
VISPA ihop vetemjöl och mjölk till en slät klimpfri smet,
häll i grytan och koka upp .
Sjud några minuter tills redningen tjocknar , häll i grädden
och smaksätt med kryddorna .
STRÖ över hackad persilja .

HOPPAS ATT NI GILLAR DET !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: