måndag 7 november 2016
ÄPPELTÅRTA MED APRIKOS 4-6 PORT.
HEJSAN !
FIN liten höst-tårta som är en variant av den
klassiska FLAN PARISIEN .
Mycket god och ser vacker ut !
HÄR ÄR RECEPTET :
75 g smör/margarin ,
1 1/2 dl vetemjöl ,
1 - 2 msk vatten ,
3- 4 äpplen ,
2 msk smält smör ,
1-2 msk strösocker ,
1 dl aprikosmarmelad ,
1- 2 msk rostade mandelflagor ,
SERVERING :
Vispad grädde
UGN 200 Grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA snabbt samman smör, mjöl och vatten till en deg.
Svep in degen i plastfolie och låt den vila kallt 30 minuter.
KAVLA ut degen tunt på plåt med bakplåtspapper .
Täck gärna med plastfolie så är det enklare att kavla tunt.
Skär ut en rundel med en mattallrik som mall .
SKALA och skär äpplena i tunna skivor .
Lägg skivorna på degplattan som taktegel .
Pensla med smält smör och sockra .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 35 minuter .
Täck kakans kant med aluminiumfolie och grädda
ytterligare 10 minuter .
PENSLA den heta kakan med aprikosmarmelad och
strö över mandel .
KLIPP av bakplåtspappret runt kakan och lyft över
den på ett tårtfat .
Ni ångrar Er inte !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar