måndag 7 november 2016

ÄPPELTÅRTA MED APRIKOS 4-6 PORT.


HEJSAN !

FIN  liten  höst-tårta  som  är  en  variant av  den 
klassiska  FLAN  PARISIEN .
Mycket god  och ser vacker ut !

HÄR ÄR RECEPTET :
75 g smör/margarin ,
1 1/2 dl vetemjöl ,
1 - 2 msk vatten ,
3- 4 äpplen ,
2 msk smält smör ,
1-2 msk strösocker ,
1 dl aprikosmarmelad ,
1- 2 msk rostade mandelflagor ,
SERVERING :
Vispad  grädde
UGN  200  Grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
ARBETA  snabbt  samman  smör,  mjöl  och  vatten  till  en  deg.
Svep  in  degen  i  plastfolie  och  låt  den  vila  kallt  30  minuter.
KAVLA  ut  degen  tunt  på  plåt  med  bakplåtspapper .
Täck  gärna  med  plastfolie  så  är  det  enklare  att  kavla  tunt.
Skär  ut  en  rundel  med  en  mattallrik  som  mall .
SKALA  och  skär  äpplena  i  tunna  skivor .
Lägg  skivorna  på  degplattan  som  taktegel .
Pensla  med  smält  smör  och  sockra .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen  ca  35  minuter .
Täck  kakans  kant  med  aluminiumfolie  och  grädda
ytterligare  10  minuter .
PENSLA  den  heta  kakan  med  aprikosmarmelad  och
strö  över  mandel .
KLIPP  av  bakplåtspappret  runt  kakan  och  lyft  över 
den  på  ett  tårtfat .

Ni ångrar Er inte !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: