måndag 7 november 2016

PLOMMONSPÄCKAD FLÄSKKARRE' 4 PORT.


HEJSAN !

Det här var längesen,  men det är ju så himla gott !
Jag tog kotlettrad  och stoppade i katrinplommon .

HÄR ÄR RECEPTET :

1 kg kotlettrad el, FLÄSKKARRE' ,
10- 15  urkärnade katrinplommon ,
1 1/2 tsk salt ,
2 krm vitpeppar ,
1 msk smör /margarin ,

TILLBEHÖR :
Kokt potatis ,
gröna bönor ,
äppelmos.
UGN 125 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
GÖR  två  hål  genom  hela   steken, använd skaftet av en träsked .
Stoppa  in  katrinplommonen  från  båda  sidor  så  hela  köttbiten
blir  späckad .
KRYDDA  köttet  med  salt  och  peppar  runt  om .
Smörj  en  ugnsfast  form  med  matfett .
Lägg  kotlettraden  i  formen .
STICK  in  en  köttermometer , se  till  att  spetsen  hamnar  i 
köttets  tjockaste  del ,
Stek  mitt  i  ugnen  tills  termometern  visar  68  grader  ca 1 1/2 tim.
Svep  in  steken  i  aluminiumfolie  .
Låt  vila  ca  10  minuter  .
Skär  loss  benet  och  skiva  köttet .

SÅS :
4 dl sky+ grädde ,
2 msk vetemjöl ,
salt , peppar ,
eventuellt  soja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA  ur  ugnsformen  med  ca  2  dl  varmt  vatten .
Mät  upp  skyn  och  häll  det  i  en  kastrull.
Red  med  mjöl  utrört  i  lite  vatten .
Koka  upp  såsen  under  vispning  och  låt  koka  3- 5 min.
SPÄD  med  lite  mer  vatten  eller  grädde  om  det  behövs .
Smaka  av  med  salt  och  peppar  .
TILLSÄTT  eventuellt  ett  par  droppar  soja,  till  lagom  färg.

SMAKLIG  MÅLTID

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: