onsdag 30 november 2016
LJUST BRÖD MED RÅG, 1 BRÖD.
HEJSAN !
Ibland kan det vara gott att äta ljust bröd, detta är ju dessutom nyttigt.
Himla gott ska jag säga !
Kallt vatten och lite längre jästid ger luftigt och fint bröd .
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst,
5 dl kallt vatten,
1 msk olja,
1/2 msk salt,
4 dl RÅGSIKT,
8- 9 dl vetemjöl special ,
UGN :225 GRADER + 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en skål.
Tillsätt lite vatten och vispa ut jästen .
Häll i resten av vattnet tillsammans med övriga ingredienser
men spara lite vetemjöl till utbakningen.
ARBETA degen smidig med elvispens degkrokar.
Låt jäsa under duk ca 1 1/2 timma.
KNÅDA igenom degen på mjölat bakbord.
Forma ett stort bröd på en plåt med bakplåtspapper
och låt jäsa under duk ca 45 minuter .
SNITTA brödet med en riktigt vass kniv eller rakblad
och sätt in plåten i nedre delen av ugnen .
SÄNK ugnsvärmen till 200 grader och grädda ca 40 min.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar