tisdag 1 november 2016

MOCKACHOKLAD-KAKA 10- 12 BITAR .


HEJSAN !

Den här härligt mörka kakan blir allra godast
om den får stå i kylen över natten . mmm...

HÄR ÄR RECEPTET :
250 g mörk choklad ,
250 g smör /margarin ,
2 dl strösocker ,
4 ägg ,
1 dl STARKT KAFFE ,
1 krm salt ,
1 1/2 dl vetemjöl ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant,
ca 26 cm i diameter .
BRYT  chokladen i bitar och smält på svag värme
tillsammans med smöret i en gryta stor nog att
rymma hela smeten .
TA GRYTAN från värmen och rör i socker, ägg,
kaffe och salt .
Rör sist i mjölet .
HÄLL smeten i formen och grädda i 35- 40 min.
LÅT kallna,  svalna  och ställ i kylen .
SERVERA  efter någon dag!

Mycket och mustig chokladsmak  har den här kakan
som är riktigt len i smaken .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: