tisdag 1 november 2016
SAFFRANSKAKA MED MANDELMASSA & LINGON .
HEJSAN !
Den här är underbart god, må Du tro !
SÖT KAKA med syrliga lingon som blir saftig
med både mandelmassa och äpplen .
10 BITAR .
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g smör ,
1 1/2 dl mjölk ,
0, 5 g saffran + strösocker ,
2 ägg ,
2 1/2 dl strösocker ,
4 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
100 g grovriven mandelmassa ,
smör och ströbröd till formen ,
2 äpplen .
GLASYR :
HÄR ÄR DET BRA OM SMÖR OCH OST ÄR RUMSVARMT .
200 g PHILADELPHIAOST .
50 g smör ,
1 dl florsocker ,
TOPPING :
2 dl lingon ,
3 msk strösocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smält smöret och ta av det från värmen .
Häll i mjölken .
MORTLA saffran lätt med socker och lös upp det i smörblandningen.
Låt stå i ca 15 min. och rör då och då .
VISPA ägg och socker vitt och luftigt .
Tillsätt smörblandningen .
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten .
Blanda i mandelmassan .
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter .
Häll smeten i formen och lägg i äppelklyftorna .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter .
LÅT KAKAN SVALNA HELT .
VISPA samman PHILADELPHIAOST, smör och florsocker
till en smet och bred över kakan .
GARNERA kakan med lingon i sista minuten :
lägg de frusna bären i en skål och häll över
socker och skaka väl .
GARNERA OCH SERVERA .
En försmak inför ADVENT .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar