torsdag 29 december 2016
BONDBRÖDS-LIMPOR.
HEJSAN !
Idag känner jag för att baka bröd .
2 stycken , blir det på den här satsen.
HÄR ÄR RECEPTET :
35 g jäst,
1 msk grovt salt,
6 dl vatten,
ca dl vetemjöl,
1 msk olivolja,
SÅ HÄR GÖR DU:
VÄRM vattnet till fingertoppsvärme (37 grader),
slå lite av det över den smulade jästen och rör
tills jästen löst sig .
BLANDA i resten av degspadet och saltet och
därefter mjölet, lite i taget.
Arbeta i maskin 5 - 7 minuter.
DEGEN ska vara ganska lös, då blir brödet luftigt .
LÅT jäsa under duk, dragfritt och i rumstemperatur
i 2 timmar.
SMÖRJ en plåt med olivolja .
Förvärm ugnen till 250 grader .
SLÅ ut degen på mjölat bakbord, strö över lite mjöl
och dela i två delar med hjälp av degskrapan .
Forma till limpor och lägg på plåten.
Låt jäsa under duk i 30 minuter.
SÄTT in en skål med lite vatten i botten av ugnen
(för att bilda ånga).
GRÄDDA i 15 minuter bäst på näst nedersta falsen
tills bröden fått brun skorpa.
TA ut vattenskålen och sänk temperaturen till 180 grader.
Grädda ytterligare ca 30 minuter.
Låt svalna på galler UTAN bakduk .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar