lördag 31 december 2016

BÖNSALLAD MED SKINKA 4 PERS.



HEJSAN !

Bönor och Linser , mmm...himla gott !

HÄR ÄR RECEPTET :

1 PAKET djupfrysta bondbönor eller färska (450 g)
4 msk olivolja,
1 rödlök, grovhackad
2 vitlöksklyftor , finhackade
100 g  Serranoskinka,  strimlad
1 msk färska timjanblad eller 1 tsk torkad timjan
saften från 1/2 citron,
havssalt,
nymald svartpeppar.

SÅ HÄR GÖR DU :
TINA  bondbönorna om de är frysta  och  spritsa dem
dvs, avlägsna ärtskidorna  och  ta vara på  bönorna .
HETTA  upp 2 msk olivolja i en stekpanna  och fräs
lök och vitlök på ganska svag värme 5 minuter.
TA pannan från plattan  och blanda i  bönor, skinka
och  timjan.
Droppa citronsaften och resten av oljan över.
Smaka  av med salt och peppar .
LÄGG bönsalladen i en skål och låt salladen stå  minst
en halvtimme, så att smakerna hinner mogna .

TIPS !
EN  smakupplevelse är också att servera dem som tillbehör
till en bit  kött.

                        LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: