lördag 31 december 2016
BÖNSALLAD MED SKINKA 4 PERS.
HEJSAN !
Bönor och Linser , mmm...himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 PAKET djupfrysta bondbönor eller färska (450 g)
4 msk olivolja,
1 rödlök, grovhackad
2 vitlöksklyftor , finhackade
100 g Serranoskinka, strimlad
1 msk färska timjanblad eller 1 tsk torkad timjan
saften från 1/2 citron,
havssalt,
nymald svartpeppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA bondbönorna om de är frysta och spritsa dem
dvs, avlägsna ärtskidorna och ta vara på bönorna .
HETTA upp 2 msk olivolja i en stekpanna och fräs
lök och vitlök på ganska svag värme 5 minuter.
TA pannan från plattan och blanda i bönor, skinka
och timjan.
Droppa citronsaften och resten av oljan över.
Smaka av med salt och peppar .
LÄGG bönsalladen i en skål och låt salladen stå minst
en halvtimme, så att smakerna hinner mogna .
TIPS !
EN smakupplevelse är också att servera dem som tillbehör
till en bit kött.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar