lördag 17 december 2016
FARMORS BRUNKÅL , 6 - 8 PORT.
HEJSAN !
Det här är det godaste på julbordet, tycker jag !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 kg vitkål,
3 msk farinsocker,
1 1/2 - 2 msk ingefära,
5 dl skinkspad ,
2- 3 msk smör,
2- 3 krm salt,
1 krm peppar.
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM UGNEN till 175 grader.
Ansa vitkålshuvudet och dela det i 4 delar.
Skär bort stocken.
Skär kålen i 3 - 4 mm tunna strimlor.
LÄGG kålen i en smörad långpanna.
Blanda ner farinsocker och ingefära.
Häll på hälften av skinkspadet.
UGNSSTEK i 45 minuter.
Späd med lite skinkspad efter hand,
rör om då och då .
SMAKA av med salt och peppar .
Stek ytterligare ca 15 minuter.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
GOD - JUL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar