lördag 17 december 2016

FARMORS BRUNKÅL , 6 - 8 PORT.



   HEJSAN !

Det här är det godaste på julbordet, tycker jag !

HÄR ÄR RECEPTET :

2 kg vitkål,
3 msk farinsocker,
1 1/2 - 2 msk ingefära,
5 dl skinkspad ,
2- 3 msk smör,
2- 3 krm salt,
1 krm peppar.

SÅ HÄR GÖR DU :

VÄRM  UGNEN  till 175 grader.
Ansa vitkålshuvudet och dela det i 4 delar.
Skär bort stocken.
Skär kålen i 3 - 4 mm tunna strimlor.
LÄGG kålen i en smörad långpanna.
Blanda ner farinsocker och ingefära.
Häll på hälften av skinkspadet.
UGNSSTEK  i 45 minuter.
Späd med lite skinkspad efter hand,
rör om då och då .

SMAKA  av med salt och peppar  .
Stek ytterligare ca 15 minuter.

HOPPAS ATT DET SMAKAR !

                      GOD - JUL !


Inga kommentarer: