söndag 18 december 2016
LÄCKER BRYSSELKÅL . 4 PORT.
HEJSAN !
Detta ät vi igår , - så himla gott .
Att jag inte gjort den kombinationen förr !?
BRYSSELKÅL äter man på flera håll i Sverige till Jul.
Om Du inte brukar göra det, så pröva ändå den här
senapssvängda brysselkålen,
Himla god till skinka,...mmm.
Du ångrar Dig inte !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g brysselkål,
1 rödlök,
smör eller margarin,
2 dl vispgrädde,
2 msk fransk senap,
salt,
nymalen svartpeppar,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
Ta upp brysselkålen och låt vattnet rinna av.
SKALA och strimla löken .
Fräs löken i smör i en kastrull, häll på grädden och
koka ihop ca 10 minuter.
TILLSÄTT senap och smaka av med salt och peppar.
LÄGG ner brysselkålen i grädden och låt den koka
någon minut .
Till detta åt vi köttfärslimpa med sviskon i.
Och rårivna morötter, med ett rivet äpple .
mm...så himla gott !
GOD JUL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar