söndag 18 december 2016

LÄCKER BRYSSELKÅL . 4 PORT.


     HEJSAN !

Detta ät vi igår ,  - så himla gott .
Att jag inte gjort den kombinationen  förr !?

BRYSSELKÅL äter man på flera håll i Sverige till Jul.
Om Du inte brukar göra det, så pröva ändå den här
senapssvängda brysselkålen,
Himla god till skinka,...mmm.
Du  ångrar Dig inte !

HÄR ÄR RECEPTET :

500 g brysselkål,
1 rödlök,
smör eller margarin,
2 dl vispgrädde,
2 msk fransk senap,
salt,
nymalen svartpeppar,

SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA  brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
Ta upp brysselkålen och låt vattnet rinna av.
SKALA och strimla löken .
Fräs löken i smör i en kastrull, häll på grädden och
koka ihop ca 10 minuter.
TILLSÄTT senap och smaka av med salt och peppar.

LÄGG ner brysselkålen i grädden och låt den koka
någon minut .

Till  detta åt vi  köttfärslimpa med sviskon i.
Och rårivna morötter,  med  ett rivet äpple .

mm...så himla gott !

                             GOD JUL !


Inga kommentarer: