onsdag 28 december 2016

LAXFÄRSENTRE' MED ROMSÅS 4 PORT.



  HEJSAN !

NYÅRS-AFTON , - NÅGOT GOTT ATT BJUDA PÅ  !

VARSÅGODA :

500 g lax i bit ,
vatten, salt
1 dillkvist,
1 citronklyfta,
2 dl vispgrädde,
1/2 tsk salt,
1 krm peppar,
2 skivor (a' 35 g ) rökt lax,
dill,

ROMSÅS :
1 dl lätt CREME Fraiche,
1 burk  (50 g)  röd stenbitsrom.

SÅ HÄR GÖR DU :
SJUD  laxen i lättsaltat vatten med dill  och
citronklyfta , ca 15 minuter.
Låt  laxen kallna i spadet.
SKÄR ut  laxen i skinn- och benfria bitar .
Lägg dem  i matberedare och mixa med
grädden till en slät massa.  Krydda.
DELA de rökta laxskivorna mitt itu.
Lägg dem i små portionsformar eller koppar,
som först oljats lätt.
Fyll dem med Lax- färs och ställ dem kallt
ett par timmar .
STJÄLP upp dem på små tallrikar och garnera
med dill-kvist.
Rör samman CREME Fraiche och stenbitsrom
och lägg  runt omkring.
          
     SERVERA SOM ENTRE'RÄTT .

                   LYCKA TILL !
   

Inga kommentarer: