onsdag 28 december 2016
LAXFÄRSENTRE' MED ROMSÅS 4 PORT.
HEJSAN !
NYÅRS-AFTON , - NÅGOT GOTT ATT BJUDA PÅ !
VARSÅGODA :
500 g lax i bit ,
vatten, salt
1 dillkvist,
1 citronklyfta,
2 dl vispgrädde,
1/2 tsk salt,
1 krm peppar,
2 skivor (a' 35 g ) rökt lax,
dill,
ROMSÅS :
1 dl lätt CREME Fraiche,
1 burk (50 g) röd stenbitsrom.
SÅ HÄR GÖR DU :
SJUD laxen i lättsaltat vatten med dill och
citronklyfta , ca 15 minuter.
Låt laxen kallna i spadet.
SKÄR ut laxen i skinn- och benfria bitar .
Lägg dem i matberedare och mixa med
grädden till en slät massa. Krydda.
DELA de rökta laxskivorna mitt itu.
Lägg dem i små portionsformar eller koppar,
som först oljats lätt.
Fyll dem med Lax- färs och ställ dem kallt
ett par timmar .
STJÄLP upp dem på små tallrikar och garnera
med dill-kvist.
Rör samman CREME Fraiche och stenbitsrom
och lägg runt omkring.
SERVERA SOM ENTRE'RÄTT .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar