onsdag 4 januari 2017
BANANKAKA MED APELSINSÅS , 4 PORT.
HEJSAN !
Detta är för mig ett barndomsminne , men smaka Ni också !
Vi åt det som efterrätt, när vi ätit fisk eller soppa ,
till middag.
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg,
3 dl socker,
50 g smör/margarin,
3 dl vetemjöl,
1 tsk bakpulver,
2 dl havregryn,
2 mosade bananer,
1 dl mjölk eller 1 dl Havremjölk,
APELSINSÅS :
1 äggula,
1/2 dl socker,
1 tsk rivet apelsinskal,
1 1/2 msk pressad apelsinsaft,
1 1/2 dl vispgrädde,
1 äggvita,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet och låt det svalna.
Mosa bananerna .
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, havregryn och bakpulver.
RÖR ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt bananerna, matfettet och mjölken.
Rör om tills allt blandat sig.
GRÄDDA smeten i en smord och bröad
form i 175 grader varm ugn ca 40 minuter.
APELSINSÅS :
VISPA äggula och socker pösigt.
Smaksätt med rivet apelsinskal och apelsinsaft.
Vänd försiktigt ned den vispade grädden och
den hårt vispade äggvitan .
SERVERA såsen till banankakan .
mmm... ! LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar