onsdag 4 januari 2017

BANANKAKA MED APELSINSÅS , 4 PORT.



            HEJSAN !
Detta är för mig ett barndomsminne , men smaka Ni också !
Vi åt det som efterrätt,  när vi ätit fisk eller soppa ,
till middag.

HÄR ÄR RECEPTET :

3 ägg,
3 dl socker,
50 g smör/margarin,
3 dl vetemjöl,
1 tsk bakpulver,
2 dl havregryn,
2 mosade bananer,
1 dl mjölk eller 1 dl Havremjölk,

APELSINSÅS :

1 äggula,
1/2 dl socker,
1 tsk rivet apelsinskal,
1 1/2 msk pressad apelsinsaft,
1 1/2 dl vispgrädde,
1 äggvita,

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT  matfettet och låt det svalna.
Mosa bananerna .
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, havregryn och bakpulver.
RÖR ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt bananerna, matfettet och mjölken.
Rör om tills allt blandat sig.
GRÄDDA  smeten i en smord och bröad
form i 175 grader varm ugn ca 40 minuter.

APELSINSÅS :

VISPA äggula och socker pösigt.
Smaksätt med rivet apelsinskal och apelsinsaft.
Vänd försiktigt ned den vispade grädden  och
den hårt vispade äggvitan .

SERVERA såsen till banankakan .

mmm... !          LYCKA TILL !

Inga kommentarer: