onsdag 4 januari 2017
ÖRTBRÖD 1 RUNT BRÖD + 9 SMÅBULLAR.
HEJSAN !
Prov att göra detta vackra , goda bröd !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2 dl vatten,
1 dl filmjölk ,
25 g jäst ,
2 msk olja,
1 1/2 tsk salt,
8 - 10 msk hackade, färska örter
som oregano, basilika, mynta och timjan.
150 g grahamsmjöl,
ca 400 g vetemjöl,
1 ägg till pensling,(om Ni inte tål ägg, ta smält smör )
solrosfrö,
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM vattnet till fingervarmt .
Rör ihop vatten, filmjölk och jäst.
Tillsätt olja, salt, örter, grahamsmjöl och
det mesta av vetemjölet .
KNÅDA in resten av vetemjölet, lite i taget.
Arbeta degen tills den är blank och smidig .
Låt den jäsa övertäckt i rumstemperatur
ca 1 timme.
KNÅDA degen lätt .
Ta ca, hälften av degen och forma den till
en STOR, tillplattad bulle.
Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.
SKÄR resten av degen i 8-9 lika stora bitar
och rulla till bullar .
Lägg dem runt den stora bullen, men inte för
tätt eftersom degen jäser .
Låt brödet jäsa ca 20 minuter.
PENSLA med uppvispat ägg och strö solrosfrö
över den stora bullen .
GRÄDDA brödet på nedersta falsen i 200 grader
ca 30 - 35 minuter .
Låt svalna på galler .
Fint att ställa direkt på bordet , på eventuellt
en fin duk, när det är lagom att äta !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar