lördag 21 januari 2017

DOFTANDE TEKAKOR 12 ST.



    HEJSAN  !

SMAKA PÅ DE HÄR , mmm... .

Härligt kryddade  frukost - eller fikamackor,
 -  keson bidrar till saftigheten .

HÄR ÄR  RECEPTET :
½ paket jäst , ( 25 g )
3 dl mellanmjölk ,
½  tsk  HELA  KARDEMUMMAKÄRNOR ,
250 g keso ,
½ tsk salt ,
2 tsk strösocker ,
8 dl KÄRNVETEMJÖL FULLKORN ,
+ ½ dl till utbakning .

SÅ HÄR GÖR DU :

SMULA jästen i en bunke .
Ljumma och tillsätt mjölken , rör ut jästen i den.
STÖT  Kardemummakärnorna i en mortel .
Tillsätt dem och övriga ingredienser ,
arbeta till en kladdfri deg .
Låt jäsa under bakduk  30 minuter.
RULLA ut degen till en längd på mjölat bakbord,
skär i 12 delar och rulla till bullar .
Kavla ut bullarna till tekakor , ca 1 dm i diameter.
LÄGG tekakorna på 2 med bakplåtspapper .
Nagga bröden lätt med gaffel, låt jäsa under bakduk 30 min.
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
Grädda tekakorna mitt i ugnen  15 minuter.

FIBRER
Kostfiberrikt bröd gör magen gladare !
De här tekakorna innehåller 25 % fullkornsmjöl av vete .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: