lördag 21 januari 2017

HÖJDARKÅL TILL BURGAREN, 4 PORT.




               HEJSAN !

LAMMBURGARE  &  VITKÅL MED CHEVREOST .
BARA   30 MIN ATT LAGA .

HÄR ÄR RECEPTET :

500 g  Lammfärs ,
1 ½ tsk + ½ tsk salt ,
!½ tsk + 2 krm Pepparmix,
600 g potatis ,
400 g färsk vitkål ,
2 dl grädde ,
120 g CHEVREOST ,
½ kruka  dragon ,
1 msk rapsolja ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

KNÅDA  färsen  ordentligt .
Tillsätt  1 ½ tsk salt + och  ½ tsk pepparmix.
Forma  färsen  till  8  burgare.
SKRUBBA och  koka  potatisen .

STRIMLA  vitkålen  grovt .
Koka den i lättsaltat vatten  1  min , häll av i ett durkslag.
KOKA  upp  grädden i en kastrull .
Smula ner osten (med ostkant) och vispa tills den smälter  2-3 min.
Plocka dragonbladen och tillsätt dem .
Krydda med ½ tsk salt och 2 krm pepparmix.
TILLSÄTT  vitkålen,  låt  allt  bli  varmt  .
GRILLA burgarna  eller  stek  dem  i oljan,
ca 4 min . per sida .

SERVERA  med  stuvad  vitkål  och  potatis .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: