lördag 21 januari 2017
HÖJDARKÅL TILL BURGAREN, 4 PORT.
HEJSAN !
LAMMBURGARE & VITKÅL MED CHEVREOST .
BARA 30 MIN ATT LAGA .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g Lammfärs ,
1 ½ tsk + ½ tsk salt ,
!½ tsk + 2 krm Pepparmix,
600 g potatis ,
400 g färsk vitkål ,
2 dl grädde ,
120 g CHEVREOST ,
½ kruka dragon ,
1 msk rapsolja ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KNÅDA färsen ordentligt .
Tillsätt 1 ½ tsk salt + och ½ tsk pepparmix.
Forma färsen till 8 burgare.
SKRUBBA och koka potatisen .
STRIMLA vitkålen grovt .
Koka den i lättsaltat vatten 1 min , häll av i ett durkslag.
KOKA upp grädden i en kastrull .
Smula ner osten (med ostkant) och vispa tills den smälter 2-3 min.
Plocka dragonbladen och tillsätt dem .
Krydda med ½ tsk salt och 2 krm pepparmix.
TILLSÄTT vitkålen, låt allt bli varmt .
GRILLA burgarna eller stek dem i oljan,
ca 4 min . per sida .
SERVERA med stuvad vitkål och potatis .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar