måndag 16 januari 2017

FESTLIGT FYLLDA KOTLETTER 4 PERS.



        HEJSAN !

Denna mustiga fyllning av lök, paprika och champinjoner
ger FLÄSKKOTLETTERNA det där lilla extra
som är så trevligt när man har gäster.
Bakade potatisar smakar gott till .

VARSÅGODA !
4 Fläskkotletter (600 g),
100 g färska champinjoner ,
1 gul lök ,
1/2 röd paprika eller grön,
30 g smör/margarin ,
salt å peppar .

SÅ HÄR GÖR DU :

SKÄR en ficka i varje kotlett - från fettranden
och in mot mitten .
Gnid in med salt och peppar, även inuti fickan .
RENSA och hacka champinjonerna .
Hacka löken fint och skär paprikan i tärningar .
Den som vill ha mera sting på blandningen
kan byta ut den röda paprikan mot en grön.
Champinjoner, lök och paprika bryns lätt i
hälften av smöret .
Avsmaka och fyll kotletterna med blandningen.
Håll ihop med  tandpetare .
KOTLETTERNA  steks i resten av smöret, någon
minut på varje sida .
Sedan får de steka färdigt under lock i 10 - 15 minuter.
VÄND  dem någon gång .

Smaklig Måltid ,    LYCKA TILL !

Inga kommentarer: