söndag 22 januari 2017

PÄRON MED VALNÖTSKOLASÅS , 4 PORT.



    
             HEJSAN !

En  efterrätt  kanske ? mmm..... .
Överraska  med  ett  ståtligt  päron
toppat med  söthet  kolasås .

HÄR  ÄR  RECEPTET  :

3 dl  vatten  + 1 dl Rårörsocker,
4  STORA  päron ,
1 ½ dl  kolasås ,(färdigköpt),
1 dl  valnötter ,
1  tsk  riven  ingefära ,

TILL  SERVERING :
1 dl  mellangrädde  eller  ett  litet  paket  vaniljglass ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  upp  vatten  och  socker.
Rör  tills  sockret  är  upplöst  .
Ställ  åt  sidan .
SKALA  päronen,  men  låt  skaftet  sitta  kvar .
SJUD  päronen  mjuka  i  sockerlagen  15- 20 min,
vänd  dem  under  kokningen .

SERVERA , päronen  varma - eller  låt  dem  kallna  i  lagen.
VÄRM  kolasåsen,  grovhacka  nötterna  och  tillsätt  dem
och  ingefäran  till  såsen .

SERVERA ,  päronen  med  sås  och  grädde / glass .

LYCKA  TILL ! mmm....



Inga kommentarer: