onsdag 11 januari 2017

SOJAGLASERAD TONFISKKOTLETT MED SÖTPOTATISSALLAD 1 PERS.



    HEJSAN !

Det här var gott, men  sötpotatissalladen ...nja ,
men Du  kanske  gillar  den !

HÄR ÄR RECEPTET :
175 g sötpotatis,
120 g tonfiskkotlett ,
1 msk soja,  1/2 vitlöksklyfta,
1 msk honung ,
200 g bok CHOY,
200 g babyspenat,
1/2 rödlök,
20 g fetaost,
Vinäger,
1 salladslök,
1 tsk sesamfrön,

SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA och koka sötpotatisen i 5 minuter.
Skär dem i skivor och stek dem i en grillpanna
i ca 5 minuter på varje sida.
Vänd tonfisken i soja blandad med pressad vitlök
och honung.
STEK tonfisken i 5 minuter i ugnen i 220 grader.
Koka bok CHOY i lättsaltat vatten i 4 minuter.
Blanda den grillade sötpotatisen med spenat, rödlök
i skivor, smulad fetaost och lite Vinäger med honung.
LÄGG upp tonfisken med sötpotatis ,
bok CHOY med lite skivad salladslök och strö
eventuellt lite sesamfrön över rätten .

LYCKA TILL !

Tips !
          Istället för bok CHOY kan Du använda savojkål.

Inga kommentarer: