söndag 19 februari 2017

KORNBRÖD 4 ST.



            HEJSAN !

Detta är det godaste , hembakta bröd som vi gillar !

HÄR ÄR RECEPTET :
75 g jäst,
150 g margarin/smör,
1 liter filmjölk,
1 msk salt,
1 msk grovstött fänkål,
1 msk grovstött anis,
7 dl (440 g) kornmjöl,
2 dl vetegroddar,
ca 13 dl (780g) vetemjöl,

SÅ HÄR GÖR DU :

SMULA jästen i degbunken .
Smält fettet och tillsätt filmjölken .
Värm försiktigt till 37 grader så
filmjölken ej skär sig.
Häll blandningen över jästen och rör om.
TILLSÄTT  salt, kryddor, kornmjöl, vetegroddar
och vetemjöl.
ARBETA DEGEN VÄL.
Låt den jäsa i bunken under bakduk 30- 40 min,
Tag upp den på bakbordet .
DELA den i 4 delar och baka ut till bröd, ca 15 cm
i diameter .
Lägg dem på smorda plåtar och låt dem jäsa
under bakduk ca 30 minuter.
PENSLA bröden med vatten före gräddningen
och strö på vetegroddar.
GRÄDDA i 250 graders ugnsvärme 15-20 min.
Låt bröden svalna på galler mellan bakdukar.

mmm... LYCKA TILL !




Inga kommentarer: