tisdag 7 februari 2017

KÖTTFÄRSBOLLAR I TOMATSÅS. 4 PORT.



             HEJSAN !

 Detta  är  jättegott ,  det måste Ni  prova !
 Det tar inte lång tid att göra, när alla är på
 ingång samtidigt.
 Citron, vitlök och persilja ger en annan smak till
 kött -bollarna, som är kokta direkt i tomatsåsen.

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g köttfärs/nötfärs,
1 dl vatten,
1 pressad vitlöksklyfta,
1 tsk salt,
½ tsk nymald svartpeppar,
rivet skal av ½- 1 citron,
1 dl hackad persilja,

TOMATSÅS :
1 Tetra krossade tomater, 500 g
1 dl vatten,
½ tsk salt,
1 krm peppar (kryddmix)
2 msk TOMATPURE,
1 pressad vitlöksklyfta,
1 tsk strösocker ,

TILLBEHÖR :  Pasta  eller  ris .

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  upp alla ingredienserna till tomatsåsen i en låg
och vid kastrull.
BLANDA  alla ingredienser till färsen .
Arbeta färsen en stund så håller den ihop bättre.
Forma med vattensköljda händer ca 20 - 25 bollar och
lägg ned dem direkt i den kokande  såsen .
LÅT sjuda  under lock  5 - 8 minuter.

KLART ,   LYCKA TILL !


Inga kommentarer: