tisdag 7 februari 2017
KÖTTFÄRSBOLLAR I TOMATSÅS. 4 PORT.
HEJSAN !
Detta är jättegott , det måste Ni prova !
Det tar inte lång tid att göra, när alla är på
ingång samtidigt.
Citron, vitlök och persilja ger en annan smak till
kött -bollarna, som är kokta direkt i tomatsåsen.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g köttfärs/nötfärs,
1 dl vatten,
1 pressad vitlöksklyfta,
1 tsk salt,
½ tsk nymald svartpeppar,
rivet skal av ½- 1 citron,
1 dl hackad persilja,
TOMATSÅS :
1 Tetra krossade tomater, 500 g
1 dl vatten,
½ tsk salt,
1 krm peppar (kryddmix)
2 msk TOMATPURE,
1 pressad vitlöksklyfta,
1 tsk strösocker ,
TILLBEHÖR : Pasta eller ris .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp alla ingredienserna till tomatsåsen i en låg
och vid kastrull.
BLANDA alla ingredienser till färsen .
Arbeta färsen en stund så håller den ihop bättre.
Forma med vattensköljda händer ca 20 - 25 bollar och
lägg ned dem direkt i den kokande såsen .
LÅT sjuda under lock 5 - 8 minuter.
KLART , LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar