tisdag 7 februari 2017

SVARTVINBÄRSKAKA MED DINKEL . 12 BITAR.



            HEJSAN !

Härligt lila sockerkaka som innehåller   DINKEL- Fullkornsmjöl.
Trots att kakan inte innehåller matfett blir den riktigt saftig.
Vacker att titta på  och  jättegod !

HÄR ÄR RECEPTET :
SMÖR och STRÖBRÖD till formen,
1 dl vetemjöl,
1 ½ dl (80 g)  DINKELMJÖL, fullkorn
1 ½ tsk bakpulver ,
2 tsk vaniljsocker,
2 dl svarta vinbär,
3 ägg,
1 ½ dl strösocker,
1 dl mjölk,

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT  ugnen på 175 grader.
SMÖRJ och bröa en rund  SOCKERKAKSFORM,
minst  1 ½ liter.
BLANDA  mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
MIXA  vinbären fint i en matberedare eller 
med stavmixer.
VISPA  ägg och strösocker vitt och pösigt med
en elvisp .
Sikta mjöl - blandningen genom en sil
(ta även med det grova mjölet som fastnar i silen )
och vispa försiktigt ner det i äggsmeten .
Tillsätt  vinbär och mjölk.
HÄLL smeten i formen och grädda i nedre delen
av ugnen  35 - 40 minuter.
STJÄLP  kakan ur formen och låt den svalna lite.

TIPS !
Använd gärna rumsvarma ägg när DU vispar
mjuka kakor.
Vispa dem riktigt fluffiga med elvisp på hög
hastighet några minuter, sedan någon minut
på låg hastighet - då "hjälper " DU in mer luft
i smeten och får en hög och fin kaka .//

ALL  LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: