tisdag 28 februari 2017
ÖRTMARINERAD OXFILE , 4 PERS.
HEJSAN !
Jag vet att vi inte ska äta rött kött, men hur ofta gör vi det ?
Någon gång, vid speciella tillfällen, jämna år eller så.
Härlig färg och smak får filen om Du låter den vila några
timmar inbäddad i färska örtkryddor.
Bjud kokt fänkål och pasta blandad med krasse och tomat till .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g OXFILE ,
salt och peppar,
2 dl finhackade färska örter, t ex timjan,
persilja, oregano, basilika
TILLBEHÖR :
2 små stånd fänkål
pasta, krasse och tomat.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Putsa OXFILEN och gnid in den med salt och peppar.
Klappa in kryddörterna runt filen .
Låt vila i kylen minst 4 timmar, GÄRNA ÖVER NATTEN,
så den får riktigt god smak av örterna.
TA fram FILE'N 15 minuter innan Du ska laga till den .
Lägg den på ugnsfast fat och ställ in mitt i ugnen ca 30 min,
vänd den 2 gånger så den får färg runtom.
SKÄR fänkålen på längden i 1 cm tjocka skivor och förväll
i lättsaltat vatten .
Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen .
SKÄR UPP FILE'N i skivor och lägg på serveringsfat.
SMAKLIG MÅLTID !
Lägg den på ugnsfast fat och ställ in mitt i ugnen
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar