tisdag 28 februari 2017

ÖRTMARINERAD OXFILE , 4 PERS.

 

                         HEJSAN !
    
    Jag vet att vi inte ska äta rött kött, men hur ofta gör vi det ?
    Någon gång, vid speciella tillfällen, jämna år eller så.

    Härlig färg och smak får filen om Du låter den vila några
    timmar inbäddad i färska örtkryddor.
    Bjud kokt fänkål och pasta blandad med krasse och tomat till .

    HÄR ÄR RECEPTET :
    600 g OXFILE ,
    salt och peppar,
    2 dl finhackade färska örter, t ex timjan,
    persilja, oregano, basilika
    TILLBEHÖR :
    2 små stånd fänkål
    pasta, krasse och tomat.

    SÅ HÄR GÖR DU :
    SÄTT ugnen på 200 grader.
    Putsa OXFILEN och gnid in den med salt och peppar.
    Klappa in kryddörterna runt filen .
    Låt vila i kylen minst 4 timmar, GÄRNA ÖVER NATTEN,
    så den får riktigt god smak av örterna.
   TA  fram FILE'N 15 minuter innan Du ska laga till den .
   Lägg den på ugnsfast fat och ställ in mitt i ugnen ca 30 min,
   vänd den 2 gånger så den får färg runtom.
   SKÄR  fänkålen på längden i 1 cm tjocka skivor  och förväll
   i lättsaltat vatten .
   Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen .
   SKÄR UPP FILE'N  i skivor och lägg på serveringsfat.
 

   SMAKLIG MÅLTID !

   Lägg den på ugnsfast fat och ställ in mitt i ugnen

Inga kommentarer: