tisdag 28 februari 2017

ROTFRUKTS-KAKA MED KIKÄRTSKRÄM. 4 PORT.



       HEJSAN !

Rotfrukter är bra i pris och sätter både färg och smak på maten.
Den här är GÖRGO' .   GLUTENFRI.

HÄR ÄR RECEPTET :

700-800 g rotfrukter, potatis, gärna morötter för färgens skull,
palsternacka, kålrot och selleri.
1 gul lök,
2 ägg,
1 dl mjölk,
timjan,
salt,
svartpeppar,
250 g kokta kikärter, (1 burk)
1-2 msk pesto,
1 msk olja,
salt,

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
Skala rotfrukterna och skär dem i tunna skivor.
Skala och skär lök i skivor.
Rör ihop ägg, mjölk och kryddor.
Täck en brödform eller springform med bakplåtspapper.
LÄGG ner rotfrukterna, packa tätt, tryck gärna till dem
med handen .
Häll på äggsmeten .  BAKA i ugn ca 1 timme.
MIXA  kikärter med pesto.
Rör ut med olja.
Smaka av med salt.

SERVERA  rotfruktskakan ljummen eller varm
tillsammans med kikärtskrämen .

SMAKLIG  MÅLTID !
                                         LYCKA TILL !

Inga kommentarer: