fredag 10 mars 2017

GROVT BRÖD MED MOROT OCH FRÖN 1 BRÖD.



              HEJSAN !

Degen till detta goda frukostbröd  rör Du enkelt
ihop KVÄLLEN INNAN.
Bara att grädda på morgonen.
Och ja, den lilla mängden jäst räcker !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl mjölk,
2 tsk FIBERHUSK ,
15 g jäst,
1 ½ dl kvarg ,
2 msk  matolja ,
1 ½ tsk salt ,
1 finriven morot (1 ½ dl )
½ dl  hela linfrön ,
½ dl  FIBREX ,
2 dl glutenfri  MUSLIBLANDNING,
ca 6 dl glutenfri mjölmix.
GARNERING :
SOLROSFRÖN.

SÅ HÄR GÖR DU :
Värm 2 dl av mjölken till fingervarm temperatur.
Mät upp FIBERHUSKEN i en bunke och häll
den ljumma mjölken över .
Rör om och låt blandningen  svälla i ca 5 minuter.
Smula ner jästen i bunken .
Tillsätt resterande mjölk (kall) och kvarg.
Rör tills jästen löst sig .
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta samman
till en blank men ganska lös deg .
I maskin behöver degen arbetas i ca 5 minuter,
för hand något längre .
Smörj en avlång 1 ½ liters bakform , klicka ner degen
och strö över solrosfrön.
Lägg en lätt fuktad bakduk över brödet .
Låt jäsa kylskåpskallt över natten eller 8- 10 timmar.
Nästa morgon sätts UGNEN PÅ 200 GRADER.
Ställ in brödet i nedre delen av ugnen  och
grädda 45 - 50 minuter.
Stjälp  det nygräddade brödet ur formen och
låt svalna på  bakgaller.

Visst är det härligt att vakna till doften av nygräddat bröd !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: