fredag 10 mars 2017
GROVT BRÖD MED MOROT OCH FRÖN 1 BRÖD.
HEJSAN !
Degen till detta goda frukostbröd rör Du enkelt
ihop KVÄLLEN INNAN.
Bara att grädda på morgonen.
Och ja, den lilla mängden jäst räcker !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl mjölk,
2 tsk FIBERHUSK ,
15 g jäst,
1 ½ dl kvarg ,
2 msk matolja ,
1 ½ tsk salt ,
1 finriven morot (1 ½ dl )
½ dl hela linfrön ,
½ dl FIBREX ,
2 dl glutenfri MUSLIBLANDNING,
ca 6 dl glutenfri mjölmix.
GARNERING :
SOLROSFRÖN.
SÅ HÄR GÖR DU :
Värm 2 dl av mjölken till fingervarm temperatur.
Mät upp FIBERHUSKEN i en bunke och häll
den ljumma mjölken över .
Rör om och låt blandningen svälla i ca 5 minuter.
Smula ner jästen i bunken .
Tillsätt resterande mjölk (kall) och kvarg.
Rör tills jästen löst sig .
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta samman
till en blank men ganska lös deg .
I maskin behöver degen arbetas i ca 5 minuter,
för hand något längre .
Smörj en avlång 1 ½ liters bakform , klicka ner degen
och strö över solrosfrön.
Lägg en lätt fuktad bakduk över brödet .
Låt jäsa kylskåpskallt över natten eller 8- 10 timmar.
Nästa morgon sätts UGNEN PÅ 200 GRADER.
Ställ in brödet i nedre delen av ugnen och
grädda 45 - 50 minuter.
Stjälp det nygräddade brödet ur formen och
låt svalna på bakgaller.
Visst är det härligt att vakna till doften av nygräddat bröd !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar