fredag 10 mars 2017

SAFTIGT GROVBRÖD 2 ST.




                HEJSAN !

Det här är ett jättegott bröd ,  som Du blir ombedd att baka gång på gång.

HÄR ÄR RECEPTET :
DAG 1:
2 ½ dl vatten ,
2 ½ dl rågkross ,
2 dl solroskärnor ,
½ dl linfrön ,
2 tsk salt,
DAG  2 :
2 ½ dl vatten ,
30 g  jäst ,
1 ½ dl mörk sirap ,
3 dl grovt rågmjöl ,
3 dl fint rågmjöl ,
3 dl vetemjöl ,

SÅ HÄR GÖR DU :
Blanda ingredienserna under dag 1 i en bunke .
Låt  stå över natten  i kylskåp .
Ta ut bunken ur kylen och låt allt bli  rumsvarmt.
Värm vattnet  fingervarmt .
Rör ut jästen i vattnet i en bunke till en hushålls-
assistent .
Blanda ner resten av ingredienserna  plus allt från
dag 1 .
Kör i hushållsassistenten i ca 10 minuter.
Fördela degen i två avlånga bakformar  och platta
till  med  mjölade händer .
Låt jäsa under duk i minst 40 minuter.
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
Grädda bröden i ca 30 minuter.
Låt dem därefter svalna invirade i en ren handduk.

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: