söndag 30 juli 2017

KRUSBÄRS- CHUTNEY .



               HEJSAN !

KRUSBÄR ,  - Ja,  vad  ska  man  göra  av  dem ?  -förutom  kräm !
                         Jag  hittade  ett  recept  i  gamla  gömmor, - sen  2002.
                         Vi  provar  det .
HÄR ÄR RECEPTET :

1 liter  KRUSBÄR,
1 gul  lök,
1  vitlöksklyfta,
2  tomater,
2 1/2 dl  vitvinsvinäger,
3  dl  brun  farin,
1  tsk  salt,
1  tsk  malen  ingefära,
2  stjärnanis,
1 krm  cayennepeppar,
1  krm  NATRIUMBENSOAT,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RENSA  och  skölj  KRUSBÄREN .
Skala  den  gula  löken  och  skär  i  klyftor .
Skala  även  vitlöksklyftan .
Skär  tomaterna  i  mindre  bitar .
LÄGG  bären  och  grönsakerna  i  en  matberedare
eller  använd  en  mixer .
Kör  alltsammans  till  en  pure' .
HÄLL  moset  i  en  tjockbottnad  kastrull  och  tillsätt
övriga  ingredienser  förutom  konserveringsmedlet .
Värm  upp  och  låt  Chutneyn  småkoka  UTAN  lock
tills  den  tjocknar,  ca  1  timme.
TA  KASTRULLEN  FRÅN  VÄRMEN.

Rör  ut  NATRIUMBENSOATEN  i  lite  av  den  heta
massan  och  rör  ner .
HÄLL  upp  Chutneyn  på  en  varm,  väl  rengjord, 
vidhalsad  flaska .
Förslut  väl .

LYCKA  TILL !



                      

Inga kommentarer: