söndag 30 juli 2017
KRUSBÄR I ROMLAG 1 SATS.
HEJSAN !
Vi provar det här också, när vi ändå är igång !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter KRUSBÄR,
2 1/2 dl vatten,
2 1/2 dl socker,
1 krm NATRIUMBENSOAT ,
2 msk rom .
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och rensa bären .
Mät upp vattnet och sockret i en kastrull .
Ge lagen ett uppkok .
LÄGG ner bären i omgångar och sjud en
kort stund, helst utan att Krusbären spricker .
Ta upp bären med hålslev och lägg dem i
en varm, väl rengjord burk .
När alla bären ligger i burken, ge lagen ett
uppkok .
TA kastrullen från värmen .
Rör ut NATRIUMBENSOATEN i lite av den
heta lagen och rör ner .
Häll den heta lagen över bären nästan ända
upp till kanten .
SKEDA rommen över inläggningen som nu
bör fylla burken ända upp till kanten.
Förslut genast väl med lock .
Gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar