söndag 30 juli 2017

KRUSBÄR I ROMLAG 1 SATS.



              HEJSAN !

Vi  provar  det  här  också,  när  vi  ändå  är  igång !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

1  liter  KRUSBÄR,
2 1/2  dl  vatten,
2 1/2   dl  socker,
1  krm  NATRIUMBENSOAT ,
2  msk  rom .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÖLJ  och  rensa  bären .
Mät  upp  vattnet  och  sockret  i  en  kastrull .
Ge  lagen  ett  uppkok .
LÄGG  ner  bären  i  omgångar  och  sjud  en
kort  stund,  helst  utan  att  Krusbären  spricker .
Ta  upp  bären  med  hålslev  och  lägg  dem  i
en  varm,  väl  rengjord  burk .
När  alla  bären  ligger  i  burken,  ge  lagen  ett
uppkok .
TA  kastrullen  från  värmen .
Rör  ut  NATRIUMBENSOATEN  i  lite  av  den
heta  lagen  och  rör  ner .
Häll  den  heta  lagen  över  bären  nästan  ända
upp  till  kanten .
SKEDA  rommen  över  inläggningen  som  nu 
bör  fylla  burken  ända  upp  till  kanten.
Förslut  genast  väl  med  lock .

Gott !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: