lördag 29 juli 2017

SENAPSLAX MED PERSILJESKUM 4 PORT.


            
                  HEJSAN  !

mmm...  DETTA  ÄR  RENA  KALASET !

ATT BJUDA PÅ LAX ÄR LÄTT.
BAKA LAXEN I UGNEN  OCH  GÖR  SÅSEN I GOD TID.
SERVERA  SMÖRSLUNGAD  FÄRSKPOTATIS  TILL .

HÄR ÄR RECEPTET :

4 skinn- och  benfria  LAXFILE'ER , a' 150 g ST.
2 tsk  osötad  senap ,
2 msk matolja ,
salt å peppar.
PERSILJESKUM:
2 dl mjölk,
1 dl grädde,
1 msk vetemjöl,
1 fiskbuljongtärning,
1 bunt  persilja,
1-2 tsk  pressad citronsaft,

TILLBEHÖR  :
Sparris, Sockerärter
UGN :200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
PERSILJESKUM :
Vispa  samman  mjölk  och  grädde  med  mjölet
till  en  klimpfri  redning  i  en  kastrull .
Låt  det  koka  upp  under  omrörning .
HACKA  persiljan  grovt  och  lägg  ner  den  i
en  mixer  eller  matberedare .
Mixa  det .
Häll  tillbaka  det  i  kastrullen .
TILLSÄTT  fiskbuljongtärning  och  låt  såsen
koka  upp  på  nytt .
Smaka  av  med  salt ,  peppar  och  pressad  citronsaft.
Mixa  såsen  strax  före  serveringen  med  en  stavmixer
till  skum..
BLANDA  samman  senap  och  matolja  till  laxen .
Lägg  LAXFILE'ERNA  på  ett  eldfast  fat.
Salta  och  peppra  lätt .
Bred  senapsblandningen  över  laxen.
BAKA  laxen  mitt  i  ugnen  ca  10  minuter  eller
tills  den  känns  fast.
KOKA  sockerärter  och  sparris  i  lättsaltat  vatten .
BJUD  laxen  med  sockerärter,  sparris,  sås  och 
smörslungad  färskpotatis .

LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: