lördag 29 juli 2017
SENAPSLAX MED PERSILJESKUM 4 PORT.
HEJSAN !
mmm... DETTA ÄR RENA KALASET !
ATT BJUDA PÅ LAX ÄR LÄTT.
BAKA LAXEN I UGNEN OCH GÖR SÅSEN I GOD TID.
SERVERA SMÖRSLUNGAD FÄRSKPOTATIS TILL .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 skinn- och benfria LAXFILE'ER , a' 150 g ST.
2 tsk osötad senap ,
2 msk matolja ,
salt å peppar.
PERSILJESKUM:
2 dl mjölk,
1 dl grädde,
1 msk vetemjöl,
1 fiskbuljongtärning,
1 bunt persilja,
1-2 tsk pressad citronsaft,
TILLBEHÖR :
Sparris, Sockerärter
UGN :200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
PERSILJESKUM :
Vispa samman mjölk och grädde med mjölet
till en klimpfri redning i en kastrull .
Låt det koka upp under omrörning .
HACKA persiljan grovt och lägg ner den i
en mixer eller matberedare .
Mixa det .
Häll tillbaka det i kastrullen .
TILLSÄTT fiskbuljongtärning och låt såsen
koka upp på nytt .
Smaka av med salt , peppar och pressad citronsaft.
Mixa såsen strax före serveringen med en stavmixer
till skum..
BLANDA samman senap och matolja till laxen .
Lägg LAXFILE'ERNA på ett eldfast fat.
Salta och peppra lätt .
Bred senapsblandningen över laxen.
BAKA laxen mitt i ugnen ca 10 minuter eller
tills den känns fast.
KOKA sockerärter och sparris i lättsaltat vatten .
BJUD laxen med sockerärter, sparris, sås och
smörslungad färskpotatis .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar