måndag 10 juli 2017
SPARRIS- & OSTPAJ 4-6 PORT.
HEJSAN !
PRIMÖRPAJ för finsmakare .
Värm den eventuellt lite inför
serveringen om Du har gräddat
pajen i förväg.
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:
3 dl kärnvetemjöl,
100 g smör/margarin,
2- 3 msk kallt vatten,
FYLLNING :
250 g grön sparris,
2 dl riven lagrad ost,
ÄGGSTANNING :
3 ägg,
3 dl grädde,
1 tsk salt,
1 krm vitpeppar,
GARNERING :
sparrisknoppar ,
UGN :175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA samman ingredienserna till pajdegen
i en matberedare eller för hand.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Nagga degen och låt stå kallt ca 20 min.
ANSA och skär sparrisen i cm- stora bitar men
behåll delen med knoppen lite större .
Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och
KOKA 1 MINUT. Låt rinna av ordentligt.
FÖRGRÄDDA pajskalet ca 10 minuter.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen.
FÖRDELA osten i pajskalet och sparrisbitarna
ovanpå, spara knopparna till garnering.
Häll över äggstanningen .
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
GARNERA pajen med sparrisknopparna .
LYCKA TILL !
mmm....himla gott !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar