måndag 4 september 2017

ÄPPELGOTT 20 ST.



              HEJSAN  !

Hel, lite  stött  kardemumma,  i  en  mortel
ger  en  underbar  smak  åt  dessa  bullar  som 
inte  behöver  jäsa.  mm...

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  tsk  hel  kardemumma,
5  dl  vetemjöl,
2 ½  tsk  bakpulver,
1  dl  strösocker,
2  krm  salt,
100  g  smör/margarin,
4  dl  filmjölk,
2  äpplen,  gärna  Gravensteiner,
3  msk  pärlsocker.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Sätt  ugnen  på  200  grader.
KROSSA  kardemumman  lätt  och  blanda  med
alla  torra  ingredienser,.
SKÄR  smöret/margarinet  i  små  bitar  och  nyp 
in  i  mjöl -blandningen .
BLANDA  snabbt  in  filmjölken.
FYLL  degen  i  smord  muffinsplåt  eller  i 
bull-formar.
SKÖLJ,  kärna  ur  och  klyfta  äpplena .
Stick  ner  ett  par  klyftor  i  varje  bulle.
Strö  över  pärlsocker  och  stött  kardemumma.
BAKA  mitt  i  ugnen  ca  25  minuter .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: