måndag 4 september 2017
MAKRILLMACKA, 2 PORT.
HEJSAN !
Rökt fisk eller kött är verkligen lättlagat - maten är ju redan klar.
Detta är himla gott !
Kokt rödbeta är perfekt att ha på lut i kylen.
Det går också bra med inlagd rödbeta, även
om det inte blir riktigt samma smak.
Garnera gärna med nyskördad gräslök.
HÄR ÄR RECEPTET :
½ rödlök,
1 kokt rödbeta,
3 msk matyoghurt,
1 msk majonnäs,
2 msk kapris + lite till garnering,
1 krm vitvinsvinäger,
1 krm salt,
1 kruka bladpersilja,
2 små runda knäckebröd,
100 g rökt makrill,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och finhacka 1/4 av löken.
Finhacka rödbetan .
Blanda lök- och rödbetshack med matyoghurt,
majonnäs. kapris, vinäger och salt.
STRIMLA resten av löken. Plocka persiljan
och dela makrillen i mindre bitar .
FÖRDELA persiljan på knäckebröden.
Lägg på makrill och toppa med en klick
rödbetsröra .
GARNERA med rödlöksstrimlor och kapris.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar