måndag 4 september 2017

MAKRILLMACKA, 2 PORT.



              HEJSAN !

Rökt fisk eller kött är  verkligen  lättlagat - maten  är  ju  redan klar.
Detta  är  himla  gott !
Kokt  rödbeta  är  perfekt  att  ha  på  lut  i  kylen.
Det  går  också  bra  med  inlagd  rödbeta,  även
om det  inte  blir  riktigt samma  smak.
Garnera  gärna  med  nyskördad  gräslök.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
½  rödlök,
1 kokt  rödbeta,
3  msk  matyoghurt,
1  msk  majonnäs,
2  msk  kapris + lite  till  garnering,
1 krm  vitvinsvinäger,
1 krm  salt,
1  kruka  bladpersilja,
2  små  runda  knäckebröd,
100  g  rökt  makrill,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  finhacka 1/4  av  löken.
Finhacka  rödbetan .
Blanda  lök- och  rödbetshack  med  matyoghurt,
majonnäs.  kapris,  vinäger  och  salt.
STRIMLA  resten  av  löken.  Plocka  persiljan
och  dela  makrillen  i  mindre  bitar .
FÖRDELA  persiljan  på  knäckebröden.
Lägg  på  makrill  och  toppa  med  en  klick
rödbetsröra .
GARNERA  med  rödlöksstrimlor  och  kapris.

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: