fredag 8 september 2017
CITRONTARTE 12 BITAR.
HEJSAN !
Lek KAFE' där hemma :
Ta på ett fint förkläde, servera latte till gästerna
ihop med den här oemotståndliga KAFE'VARIANTEN.
mmm.... .
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g kylskåpskallt smör/margarin,
1 dl strösocker,
4 dl vetemjöl, (240g)
1 krm salt,
1 ägg,
CITRONKRÄM :
100 g skalad sötmandel,
2 citroner, skal och juice(3/4dl)
3 ägg,
2 dl strösocker,
150 g rumsvarmt smör/margarin,
MARÄNG :
2 äggvitor,
1 krm salt,
1 tsk färskpressad citronjuice,
1 dl strösocker,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA samman smör, socker, mjöl och salt
i en matberedare .
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
KAVLA eller tryck ut degen i en pajform med
löstagbar kant, ca 30 cm i Diameter.
NAGGA degen med en gaffel och ställ i kyl-
skåpet 30 min.
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
CITRONKRÄM:
Mixa mandeln till ett fint puder i matberedare.
Skrubba citronerna i ljummet vatten, riv skalet
och pressa juicen.
VISPA ägg och socker pösigt.
Tillsätt smör, mandel, citronskal och - juice.
Fördela smeten i pajformen .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 25 min.
MARÄNG :
Vispa äggvitor, salt och citronjuice till ett riktigt
fast skum i en väl rengjord bunke.
TILLSÄTT sockret, lite i taget, under fortsatt vispning.
Bre smeten TOPPIGT över TARTEN.
SÄNK värmen till 200 grader.
Grädda TARTEN ytterligare ca 5 min tills marängen
får fin färg.
ALL LYCKA TILL !
så himla god !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar