fredag 8 september 2017

CITRONTARTE 12 BITAR.



                  HEJSAN !

Lek  KAFE'  där  hemma  :
Ta  på  ett  fint  förkläde,  servera  latte  till  gästerna
ihop  med  den  här  oemotståndliga  KAFE'VARIANTEN.
mmm.... .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
125 g kylskåpskallt  smör/margarin,
1  dl  strösocker,
4  dl  vetemjöl, (240g)
1  krm  salt,
1  ägg,

CITRONKRÄM :
100  g  skalad  sötmandel,
2  citroner,  skal  och  juice(3/4dl)
3  ägg,
2  dl  strösocker,
150  g  rumsvarmt  smör/margarin,

MARÄNG :
2  äggvitor,
1  krm  salt,
1  tsk  färskpressad  citronjuice,
1  dl  strösocker,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
HACKA  samman  smör, socker, mjöl  och  salt
i  en  matberedare .
Tillsätt  ägget  och  arbeta  snabbt  ihop  till  en  deg.
KAVLA  eller  tryck  ut  degen  i  en  pajform  med
löstagbar  kant,  ca  30  cm i Diameter.
NAGGA  degen  med  en  gaffel  och  ställ  i  kyl-
skåpet  30  min.
SÄTT  UGNEN  PÅ  225  GRADER.
CITRONKRÄM:
Mixa  mandeln  till  ett  fint  puder  i  matberedare.
Skrubba  citronerna  i  ljummet  vatten,  riv  skalet
och  pressa  juicen.
VISPA  ägg  och  socker  pösigt.
Tillsätt  smör,  mandel,  citronskal  och -  juice.
Fördela  smeten  i  pajformen .
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen  ca  25  min.
MARÄNG :
Vispa  äggvitor,  salt  och  citronjuice  till  ett  riktigt
fast  skum  i  en  väl  rengjord  bunke.
TILLSÄTT  sockret,  lite  i  taget,  under  fortsatt  vispning.
Bre  smeten  TOPPIGT  över  TARTEN.
SÄNK  värmen  till  200  grader.
Grädda  TARTEN  ytterligare  ca  5  min  tills  marängen
får  fin  färg.

ALL  LYCKA  TILL !
så himla god !


Inga kommentarer: