fredag 8 september 2017

MOS MED FISK-FRIKADELLER & DILLKRÄM 4 PORT.



                HEJSAN !

FISKFÄRS,  finns  hos  fiskhandlaren  och
Du  kan  också  hitta  färdiga  fiskfrikadeller .
mmm....gott, gott !

HÄR ÄR RECEPTET :
800 g mjölig  potatis,
200 g  LAXFILE'
300 g  torsk  eller  kolja,
1  äggula,
1  tsk  salt,
1  krm  svartpeppar,
2  msk  rapsolja,
2 ½ dl  standardmjölk ,
25  g  smör eller  margarin,
½  tsk  salt,
1  krm  nymalen  svartpeppar,
DILLKRÄM :
1 ½  dl  CREME Fraiche ,
2  msk  majonnäs,
2  msk  finklippt  dill,
2  krm  salt,
1  krm  nymalen  svartpeppar,
TILL  SERVERING :
4  skivor  rågbröd,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  och  skär  potatisen  i  skivor.
Koka  dem  mjuka  i  Osaltat  vatten  ca 15  min.
Häll  av  vattnet.
DELA  fisken  i  mindre  bitar.
Mixa  dem  hastigt  i en  matberedare  till  en 
jämn  färs.
Tillsätt  ägg,  salt  och  peppar.
Doppa  en  matsked  i  olja,  ta  fiskfärs  och
forma  till  frikadeller  med  hjälp  av  ena  handflatan.
Genomstek  dem  gyllene  i  oljan  5  min.
DILLKRÄM :
Blanda  alla  ingredienser .
VÄRM  mjölken.
Lägg  smöret/margarinet  i  en  skål  och  tillsätt  den
varma  potatisen,  blanda.
Tillsätt  hälften  av  mjölken  och  vispa  till  ett  mos
med  en  elvisp.
Tillsätt  resten  av  mjölken,  salta  och  peppra.
SERVERA  moset  med  frikadeller,  Dillkräm
och  grovt  rågbröd .

HOPPAS  ATT  DET  SMAKAR .

LYCKA  TILL  !

Inga kommentarer: