fredag 8 september 2017
MOS MED FISK-FRIKADELLER & DILLKRÄM 4 PORT.
HEJSAN !
FISKFÄRS, finns hos fiskhandlaren och
Du kan också hitta färdiga fiskfrikadeller .
mmm....gott, gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
800 g mjölig potatis,
200 g LAXFILE'
300 g torsk eller kolja,
1 äggula,
1 tsk salt,
1 krm svartpeppar,
2 msk rapsolja,
2 ½ dl standardmjölk ,
25 g smör eller margarin,
½ tsk salt,
1 krm nymalen svartpeppar,
DILLKRÄM :
1 ½ dl CREME Fraiche ,
2 msk majonnäs,
2 msk finklippt dill,
2 krm salt,
1 krm nymalen svartpeppar,
TILL SERVERING :
4 skivor rågbröd,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär potatisen i skivor.
Koka dem mjuka i Osaltat vatten ca 15 min.
Häll av vattnet.
DELA fisken i mindre bitar.
Mixa dem hastigt i en matberedare till en
jämn färs.
Tillsätt ägg, salt och peppar.
Doppa en matsked i olja, ta fiskfärs och
forma till frikadeller med hjälp av ena handflatan.
Genomstek dem gyllene i oljan 5 min.
DILLKRÄM :
Blanda alla ingredienser .
VÄRM mjölken.
Lägg smöret/margarinet i en skål och tillsätt den
varma potatisen, blanda.
Tillsätt hälften av mjölken och vispa till ett mos
med en elvisp.
Tillsätt resten av mjölken, salta och peppra.
SERVERA moset med frikadeller, Dillkräm
och grovt rågbröd .
HOPPAS ATT DET SMAKAR .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar