måndag 25 september 2017

FULLKORNSBRÖD I KORG 2 ST.



                      HEJSAN !

Den  här  tycker  jag  att  Ni  ska  prova  att  göra,
mönstret  i  korgen  Du  använder  formar  sig  på
degen  när  den  jäser i korgen,  OBS!   -MJÖLAD  KORG.
VÄLV  upp  det  jästa  brödet,  på bakpappersklädd  plåt
och TA BORT KORGEN innan Du  sätter  in  plåten  i  ugnen

HÄR  ÄR  RECEPTET :
TAG  fram  en  bunke  och  häll i
5 dl  vatten , varmt  vatten,
2  dl  vetekross ,
1/2  dl  hela  linfrö,
KOKA  upp  vattnet  och  slå  det  över 
vetekross  och  linfrö .
LÅT  DET  SVALNA  TILL  37  GRADER.
50  g  jäst ,
1/2  dl  olja,
2  tsk  salt ,
6  dl  grovt  Rågmjöl ,
3 1/2  dl  vetemjöl,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

BLANDA  ihop  resten  av  ingredienserna
i  en  annan  bunke .
TILLSÄTT  krosset  .
Låt  jäsa   45  minuter.
DEGEN ÄR GANSKA LÖS.
Tillsätt  mer  vetemjöl  efter  behov.
DELA  degen  i  2  delar ,  lägg  i  mjölade  korgar
Låt  jäsa  30  minuter.
GRÄDDA  i  200  grader  45  minuter.

Inga kommentarer: