tisdag 26 september 2017

CHOKLADKAKA MED GRÄDDE 12 BITAR.



                HEJSAN !
Å ...DEN HÄR VAR GOD KAN DU  TRO !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

Med  bara  ägg  och  mörk  choklad  blir  denna
efterrätt  riktigt  hälsosam  säger Klara  DESSER.
Servera  med  vispad  grädde,  bärsås  eller  en
enkel  fruktsallad .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

Smör,
sesamfrön ,
6  ägg ,
300  g  mörk  choklad ,
2  msk  strösocker ,
1/2  dl  starkt  kallt  kaffe ,
vispgrädde ,
GARNERA  MED :
florsocker ,
kokosflagor,
UGN :200  GRADER.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÖRJ  och  bröa  en  form  med  smör  och  sesamfrön.
Dela  äggen  och  vispa  äggvitorna  till  hårt  skum
med  elvisp .
SMÄLT  chokladen  i  mikron  eller  över  ett  vattenbad.
Blanda  chokladen  med  äggulorna,  sockret  kaffet .
VÄND  ner  äggvitorna  lite  i  taget  och  blanda  till  en
jämn  smet .
Häll  smeten  i  formen  och  låt  stå  i  ugnen  i  10  min.
Vispa  grädden .
SKÄR  upp  kakan  i  fyrkantiga  bitar  och  pudra  över
lite  florsocker.
SERVERA  med  vispad  grädde   och  kokosflagor.

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: