måndag 11 september 2017
PLOMMONPUDDING 4 PORT.
HEJSAN !
Ska vi ta ett barndomsminne igen !
Så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g färska plommon,
6 skivor vitt bröd,
eller vetebröd,
ÄGGSTANNING :
3 ägg,
3 dl mjölk,
1/2 - 1 dl socker,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ, halvera och kärna ur plommonen .
Skär brödet i små tärningar.
Vispa samman ägg, mjölk och socker.
Lägg hälften av plommonen med den
kupiga sidan upp i en smord ugnssäker form.
STRÖ på brödtärningarna och lägg i resten
av plommonen . Häll över äggstanningen .
GRÄDDA i 200 grader, ca 40 minuter.
SERVERAS varm eller lätt avsvalnad med
lite tunn grädde.
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar