måndag 11 september 2017

PLOMMONPUDDING 4 PORT.



                HEJSAN !

Ska vi ta ett barndomsminne igen  !
Så himla gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

500 g  färska  plommon,
6  skivor  vitt  bröd,
eller  vetebröd,
ÄGGSTANNING :
3 ägg,
3 dl mjölk,
1/2 - 1 dl socker,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ,  halvera  och  kärna  ur  plommonen .
Skär  brödet  i  små  tärningar.
Vispa  samman  ägg, mjölk  och  socker.
Lägg  hälften  av  plommonen  med  den
kupiga  sidan  upp  i  en  smord  ugnssäker form.
STRÖ  på  brödtärningarna  och  lägg i  resten
av  plommonen .  Häll  över  äggstanningen .
GRÄDDA i  200  grader,  ca  40  minuter.
SERVERAS  varm  eller  lätt  avsvalnad  med
lite  tunn  grädde.

HOPPAS  ATT DET SMAKAR !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: