torsdag 9 november 2017

ANNORLUNDA MOROTSKAKA .



                     HEJSAN !

Solgul   kryddig   kaka    överdragen   med    VANILJTOPPING.
Hur   låter   det ,  prova   och   smaka !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2   msk  smör ,
4  ägg ,
2  dl  socker ,
2 - 3  morötter , ca  200  g
skal  av  1/2  apelsin ,
4  dl  vetemjöl ,
2  tsk  rosmarin ,
1  tsk  bakpulver ,
TOPPING :
1 1/2  dl  kesella ,  gourmet
1 1/2  msk  florsocker ,
1  tsk  vaniljsocker ,
eventuellt   rosmarinkvistar ,
UGN :  175  GRADER .

SÅ   HÄR   GÖR   DU :
SMÄLT   smör .
VISPA   ägg  och   socker   vitt   och   pösigt .
SKALA   morötter   och   tvätta   apelsiner   noga .
Riv   morötter   och   apelsinskal   fint   på  rivjärn .
BLANDA   de   rivna   morötterna   och   apelsinskalet ,
med   vetemjöl ,   rosmarin   och   bakpulver .
Rör   ner   blandningen   i   äggsmeten   tillsammans
med   smör .
HÄLL   smeten   i   en   smord   och   bröad   1 1/2   liters-
form   och   grädda   längst   ner   i   ugnen  ca   60   min .
STJÄLP   upp  kakan   och   låt   den   kallna   helt .
BLANDA   samman   kesella ,   flor - och   vaniljsocker
till  TOPPINGEN .
BRED   den   över   den   kalla   kakan    och   garnera
med   små   kvistar    av   färsk   rosmarin .

mmm....
LYCKA   TILL !

Inga kommentarer: