torsdag 9 november 2017
ANNORLUNDA MOROTSKAKA .
HEJSAN !
Solgul kryddig kaka överdragen med VANILJTOPPING.
Hur låter det , prova och smaka !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 msk smör ,
4 ägg ,
2 dl socker ,
2 - 3 morötter , ca 200 g
skal av 1/2 apelsin ,
4 dl vetemjöl ,
2 tsk rosmarin ,
1 tsk bakpulver ,
TOPPING :
1 1/2 dl kesella , gourmet
1 1/2 msk florsocker ,
1 tsk vaniljsocker ,
eventuellt rosmarinkvistar ,
UGN : 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smör .
VISPA ägg och socker vitt och pösigt .
SKALA morötter och tvätta apelsiner noga .
Riv morötter och apelsinskal fint på rivjärn .
BLANDA de rivna morötterna och apelsinskalet ,
med vetemjöl , rosmarin och bakpulver .
Rör ner blandningen i äggsmeten tillsammans
med smör .
HÄLL smeten i en smord och bröad 1 1/2 liters-
form och grädda längst ner i ugnen ca 60 min .
STJÄLP upp kakan och låt den kallna helt .
BLANDA samman kesella , flor - och vaniljsocker
till TOPPINGEN .
BRED den över den kalla kakan och garnera
med små kvistar av färsk rosmarin .
mmm....
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar