måndag 6 november 2017
EN FIBERRIK FRUKOST, 20 ST.
HEJSAN !
Mina goda Havre - tekakor , med ost, leverpastej
och keso till frukost står Du dig ända fram
till lunch .
Baka Havre - tekakorna kvällen innan så att
Du i lugn och ro kan njuta av din frukost.
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 liter vatten ,
2 1/2 dl Havregryn ,
50 g smör/margarin ,
50 g jäst ,
2 msk socker (för jäsningen)
1 tsk salt ,
ca 10 dl vetemjöl ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp vattnet .
Lägg Havregrynen i degbunken och slå det
kokande vattnet över .
Klicka i smöret /margarinet .
Låt svalna i rumstemperatur till 37 grader .
SMULA jästen i Havregrynsblandningen .
Tillsätt socker och salt .
Blanda väl och tillsätt det mesta av vetemjölet.
Bearbeta till en smidig deg .
Strö över lite mjöl ,
Täck degen och låt den jäsa 30 minuter eller
baka ut den direkt utan jäsning .
KNÅDA degen smidig på mjölat bakbord .
Dela degen i 2 längder .
Skär i bitar och rulla till släta bullar .
PLATTA ut dem med handen till ca 10 cm
i diameter .
Lägg tekakorna på plåt med bakplåtspapper .
Nagga och jäs dem övertäckta i ca 30 min.
GRÄDDA i mitten av ugnen i 225 grader ca 6 min.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar