söndag 5 november 2017
RÅGKROSSBRÖD 4 BRÖDKAKOR .
HEJSAN !
Det här är ett bröd med hela korn, - gott att tugga på .
DET HÄR BEHÖVER DU :
2 dl rågkross ,
2 dl vatten ,
3 dl kallt vatten ,
50 g jäst ,
2 msk olja eller flytande margarin /smör,
1 1/2 tsk salt ,
ca 10 dl vetemjöl ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp rågkross och 2 dl vatten .
Häll över blandningen i en degbunke,
häll på 3 dl kallt vatten .
Låt blandningen svalna till 37 grader .
Smula ner jästen och rör tills den har
löst sig .
TILLSÄTT matfett, salt och arbeta in mjöl
tills degen känns smidig .
Låt jäsa minst en halvtimme .
Sätt ugnen på 225 grader .
TA upp degen och arbeta den på mjölat
bakbord .
Dela degen i fyra delar och platta ut varje
del till en rund kaka .
LÄGG på plåt med bakplåtspapper .
Låt bröden jäsa övertäckta 20 - 30 minuter.
GRÄDDA mitt i ugnen 15 - 20 minuter .
Låt brödet svalna på bakduk .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar