söndag 5 november 2017

RÅGKROSSBRÖD 4 BRÖDKAKOR .



                     HEJSAN !

Det  här  är  ett  bröd  med  hela  korn,  - gott  att  tugga  på .

DET  HÄR  BEHÖVER  DU :
2  dl  rågkross ,
2  dl  vatten ,
3  dl  kallt  vatten ,
50 g  jäst ,
2  msk  olja  eller  flytande  margarin /smör,
1 1/2  tsk  salt ,
ca  10  dl  vetemjöl ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KOKA  upp  rågkross  och  2  dl  vatten .
Häll  över  blandningen  i  en  degbunke,
häll  på  3  dl  kallt  vatten .
Låt  blandningen  svalna  till  37  grader .
Smula  ner  jästen  och  rör  tills  den  har
löst  sig .
TILLSÄTT  matfett, salt och  arbeta  in  mjöl
tills  degen  känns  smidig .
Låt  jäsa  minst  en  halvtimme .
Sätt  ugnen  på  225  grader .
TA  upp  degen  och  arbeta  den  på  mjölat
bakbord .
Dela  degen  i  fyra  delar  och  platta  ut  varje
del  till  en  rund  kaka .
LÄGG   på  plåt  med  bakplåtspapper .
Låt  bröden  jäsa   övertäckta  20 - 30 minuter.

GRÄDDA  mitt  i  ugnen  15 - 20 minuter .

Låt  brödet  svalna på  bakduk .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: