onsdag 8 november 2017

FARSDAG , SOCKERKAKA MED VANILJFYLLNING 10 BITAR.



                       HEJSAN !

Saftig  snabb - bakad  favoritsockerkaka
som  är  härligt  krämig  i  mitten .
Kanske  passar  den  till  FARS-DAGS  kaffet .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  ägg ,
3  dl  socker ,
3  dl  vetemjöl ,
2  tsk  bakpulver ,
1  dl  hett  vatten ,
INDRÄNKNING :
125  g  smör/margarin ,
1  dl  mjölk ,
4  msk  vaniljsocker ,
GARNERING :
florsocker,
TILLBEHÖR :
lättvispad  grädde  och
fruktsallad  eller 
fruktcocktail.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÅTT  ugnen  på  200  grader .
Smörj  och  mjöla  en  rund  bakform 
som  mäter  ca  23  cm  i  diameter .
VISPA  ägg  och  socker  vitt  och  poröst .
Sikta  ner  vetemjöl och  bakpulver  och  rör  om .
VÄND  försiktigt  ner  det  heta  vattnet  till  en  slät
smet .
Häll  smeten  i  bakformen  och  grädda  kakan  tills
den känns  torr  med  provsticka,  ca  30  minuter .
LÅT  den  nygräddade  kakan  vila  en  stund  i  bak-
formen  innan  den  stjälps  upp  att  svalna  till 
ljummen  temperatur .
LÄGG  matfettet  till  indränkningen  i  en  kastrull  och
tillsätt  mjölken .
Sjud  blandningen  under  omrörning  i  2  minuter .
Dra  därefter  kastrullen  åt  sidan  och  tillsätt  vanilj-
sockret .
Rör  om  och  låt  lagen  svalna  i  ca  15  minuter .
DELA den  mjuka  kakan  i  två  bottnar  och  skeda
vaniljlagen  över  dem .
Lägg  åter  samman  bottnarna  så  att  fyllningen 
kommer  i  mitten .
Täck  kakan  och  ställ  den  kallt  i  minst  ett  par  timmar
att  dra .
VID  serveringen  siktas  lite  florsocker  över  kakan .
Servera  gärna  lite  lättvispad  grädde  och  fruktsallad
eller  fruktcocktail  till  kakan .
Man  har  då  en  kaka  fullt  jämförbar  med  tårta ,
men  mycket  enklare  än  en  sådan .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: