onsdag 8 november 2017
FARSDAG , SOCKERKAKA MED VANILJFYLLNING 10 BITAR.
HEJSAN !
Saftig snabb - bakad favoritsockerkaka
som är härligt krämig i mitten .
Kanske passar den till FARS-DAGS kaffet .
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg ,
3 dl socker ,
3 dl vetemjöl ,
2 tsk bakpulver ,
1 dl hett vatten ,
INDRÄNKNING :
125 g smör/margarin ,
1 dl mjölk ,
4 msk vaniljsocker ,
GARNERING :
florsocker,
TILLBEHÖR :
lättvispad grädde och
fruktsallad eller
fruktcocktail.
SÅ HÄR GÖR DU :
SÅTT ugnen på 200 grader .
Smörj och mjöla en rund bakform
som mäter ca 23 cm i diameter .
VISPA ägg och socker vitt och poröst .
Sikta ner vetemjöl och bakpulver och rör om .
VÄND försiktigt ner det heta vattnet till en slät
smet .
Häll smeten i bakformen och grädda kakan tills
den känns torr med provsticka, ca 30 minuter .
LÅT den nygräddade kakan vila en stund i bak-
formen innan den stjälps upp att svalna till
ljummen temperatur .
LÄGG matfettet till indränkningen i en kastrull och
tillsätt mjölken .
Sjud blandningen under omrörning i 2 minuter .
Dra därefter kastrullen åt sidan och tillsätt vanilj-
sockret .
Rör om och låt lagen svalna i ca 15 minuter .
DELA den mjuka kakan i två bottnar och skeda
vaniljlagen över dem .
Lägg åter samman bottnarna så att fyllningen
kommer i mitten .
Täck kakan och ställ den kallt i minst ett par timmar
att dra .
VID serveringen siktas lite florsocker över kakan .
Servera gärna lite lättvispad grädde och fruktsallad
eller fruktcocktail till kakan .
Man har då en kaka fullt jämförbar med tårta ,
men mycket enklare än en sådan .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar