onsdag 8 november 2017
GUBBARNAS SMÖRGÅSTÅRTA , 5-6 PORT.
HEJSAN !
Det här gillar gubbarna !
VARSÅGODA :
3 skivor längdskuren kavring (20 cm )
FYLLNING :
1 burk ansjovis (100 g) ,
1 medelstor gul lök ,
3/4 dl majonnäs ,
1 1/4 dl kvarg ,
3/4 msk ansjovis-spad ,
GARNERING :
1 förpackning krasse ,
1- 2 hårdkokta ägg ,
(obs ! dela på gula och vita)
1/2 dl majonnäs ,
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken fint och mosa ansjovisen .
Spara spadet för smaksättning .
BLANDA ansjovis och lök med kvarg.
Smaka av med ansjovis-spad .
FÖRDELA hälften av fyllningen på en av
brödskivorna.
Täck med bröd och bred ut resterande
fyllning .
Avsluta med bröd och bred majonnäs
på översta skivan .
GARNERA : med krasse, ägg , majonnäs,
lägg det i rader på snedden , börja i ena
hörnet med lite krasse, sedan en rad äggula
och en rad vita .
Så varvar Du så hela vägen .
Hoppas Ni gillar det !
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar