onsdag 8 november 2017

GUBBARNAS SMÖRGÅSTÅRTA , 5-6 PORT.



              HEJSAN !

Det  här  gillar  gubbarna !

VARSÅGODA :
3  skivor  längdskuren  kavring (20  cm )
FYLLNING :
1  burk  ansjovis (100 g) ,
1  medelstor  gul  lök ,
3/4  dl  majonnäs ,
1 1/4  dl  kvarg ,
3/4  msk  ansjovis-spad ,

GARNERING :
1  förpackning  krasse ,
1- 2  hårdkokta  ägg ,
(obs !  dela på gula och vita)
1/2  dl  majonnäs ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

HACKA  löken  fint  och  mosa  ansjovisen .
Spara  spadet  för  smaksättning .
BLANDA  ansjovis  och  lök  med  kvarg.
Smaka  av  med  ansjovis-spad .
FÖRDELA  hälften  av  fyllningen  på  en  av 
brödskivorna.
Täck  med  bröd  och  bred  ut  resterande 
fyllning .
Avsluta  med  bröd  och  bred  majonnäs
på  översta  skivan .
GARNERA : med  krasse,  ägg ,  majonnäs,
lägg  det i  rader  på  snedden ,  börja  i  ena 
hörnet  med  lite  krasse,  sedan  en  rad  äggula
och  en  rad  vita .
Så  varvar  Du  så hela  vägen .
Hoppas  Ni  gillar  det  !

ALL  LYCKA  TILL !


   

Inga kommentarer: