söndag 5 november 2017

FLÄSKFILE' FYLLD MED PERSILJA OCH PARMESAN 4 PORT.



                        HEJSAN !

mmm...  himla  gott  att  göra  den  här  fyllningen .

Du  kan  gärna  servera  FILEN  på  färska 
spenatblad  eller  den  gröna  sallad  som  är  bäst
för  säsongen .
Kycklingbröst   smakar  också  utmärkt  med  denna
fyllning .

DET  HÄR   BEHÖVER  DU :
400  g  FLÄSKFILE' ,
1  dl  finskuren  persilja ,
1/2  dl  färsk -riven  parmesanost,
1/2  tsk  salt ,
peppar ,
1  fint  hackad  vitlöksklyfta ,
tandpetare ,
1- 2  msk  smör/margarin ,
till  stekning .

PUTSA  FILEEN  och  skär  en  längsgående  skåra
i  den .
Blanda  persilja,  parmesan,  salt,  peppar  och  vitlök .
Lägg  fyllningen  i  FILEEN .
"Sy"  igen  FILEEN  med  tandpetare .
VÄRM  matfettet  i  en  stekpanna .
Bryn  köttet  runt  om  tills  den  får  fin  färg .
Häll  lite  vatten  i  pannan  och  låt  puttra , 
gärna  under  lock,  tills  FILEEN  är  genomstekt .
Det  tar  15 - 20  minuter .
SERVERA  gärna  direkt  .
Men  på  BUFFE'BORDET  blir  den  perfekt  att 
servera  kall  tillsammans  med  nybakat  bröd  och
potatissallad .

SMAKLIG  MÅLTID !

Inga kommentarer: