söndag 19 november 2017

HEMBAKAT FULLKORNSBRÖD , 2 ST.



                        HEJSAN !

Här  har  jag  ett  recept  på  fullkornsbröd  som  jag  gjorde
ofta,  förr  om  åren .
Jättegott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
50  g  jäst ,
7  dl  vatten ,
7  dl  grahamsmjöl ,
4  dl  vetemjöl ,
4  dl  rågkross ,
(1  msk  socker, som går  åt  i jäsningen )
1/2  msk  anis ,
1/2  msk  fänkål ,
1/2 - 1  msk  salt ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Gör  deg-spad  av  jäst  och  vatten,
(värm till 37 grader om Du har färsk jäst,
värm  till  40 - 45 grader om Du har torrjäst )
Tillsätt  alla  ingredienser  och  knåda  kraftigt .
Jäs  1  timme .
Smörj  och  mjöla  2  formar  på  1 1/2 - 2  liter.
ARBETA  degen  i  bunken (degen blir lös)
och  HÄLL  upp  den  i  formarna.
Låt  bröd-degen  stilla  sig ,  i  5  minuter  inte 
längre,  då  smular  det .
GRÄDDA  i  175  grader  i  70  minuter.
Pensla  mot  gräddningens  slut   med  vatten
och  lite  smör / margarin .

LYCKA  TILL ! 

Inga kommentarer: