söndag 19 november 2017
HEMBAKAT FULLKORNSBRÖD , 2 ST.
HEJSAN !
Här har jag ett recept på fullkornsbröd som jag gjorde
ofta, förr om åren .
Jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst ,
7 dl vatten ,
7 dl grahamsmjöl ,
4 dl vetemjöl ,
4 dl rågkross ,
(1 msk socker, som går åt i jäsningen )
1/2 msk anis ,
1/2 msk fänkål ,
1/2 - 1 msk salt ,
SÅ HÄR GÖR DU :
Gör deg-spad av jäst och vatten,
(värm till 37 grader om Du har färsk jäst,
värm till 40 - 45 grader om Du har torrjäst )
Tillsätt alla ingredienser och knåda kraftigt .
Jäs 1 timme .
Smörj och mjöla 2 formar på 1 1/2 - 2 liter.
ARBETA degen i bunken (degen blir lös)
och HÄLL upp den i formarna.
Låt bröd-degen stilla sig , i 5 minuter inte
längre, då smular det .
GRÄDDA i 175 grader i 70 minuter.
Pensla mot gräddningens slut med vatten
och lite smör / margarin .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar