fredag 10 november 2017

HEMBAKAT KNÄCKEBRÖD .



                    HEJSAN !

Nu  är  jag  inne  på  det  här  med  hembakat  knäckebröd .
Det  är  inte  så  arbetsamt  som  man  kan  tro  och  smaken
är  väl  värd  det  lilla  extra .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
50  g  jäst ,
1/2  liter  vatten ,
1  tsk  salt ,
2  tsk  kummin ,
1  msk  olja ,
ca  12  dl  grovt  rågmjöl .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SMULA  jästen  i  en  bunke .
Häll  på  fingervarmt  vatten  och  rör  tills
jästen  löser  sig .
Arbeta  in  salt,  kummin ,  olja ,  rågmjöl
och  det  mesta  av  rågmjölet .
Lättast  går  det  förstås  att  arbeta  degen
i  maskin .
Låt  degen  jäsa  övertäckt  minst  1  timme ,
gärna  längre .
Sätt  ugnen  på  250  grader .
Ta  upp  degen  på  mjölat  bakbord  och 
arbeta  igenom  den .
DELA  degen  i  ungefär  20  delar  och  kavla
ut  varje  del  till  tunna  kakor  ungefär  lika
stora  som  en  assiett.
Kavla  efter  med  kruskavel  eller  nagga  med
en  gaffel .
Lägg  bröden  på  plåtar  klädda  med  bakplåtspapper.
Grädda  2  kakor  åt  gången  7 - 8  minuter.

LYCKA   TILL !

Inga kommentarer: