måndag 13 november 2017

TRANBÄRSFYLLDA BIFFAR MED GRATINERADE FÄNKÅLSKLYFTOR 4 PORT .



                HEJSAN !

mmm....

HÄR ÄR RECEPTET :

1  stor  fänkål ,
2  msk  olivolja ,
lite  FLINGSALT,
100  g  krämig  ost  t ex  CHEVRE
100  g  tärnad  bacon ,
50  g  valnötter ,
TRANBÄRSBIFFAR :
500  g  blandfärs ,
1  ägg ,
1  dl  strimlad  purjolök ,
1  dl  torkade  tranbär ,
salt å svartpeppar ,
1  krm  Skärgårdskrydda
1  msk  smör ,

SÅ   HÄR   GÖR   DU  :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Blanda  alla  ingredienser   och   forma 
till  avlånga  biffar .
HETTA  upp   en  stekpanna  med   smör
och  bryn  biffarna  runt  om  i  några  min.
Lägg   upp  på  en  ugnsplåt .
Skiva  fänkålen  på  längden  i  tunna  skivor
(låt  roten  sitta  kvar)  och  lägg  på  samma
ugnsplåt  som  biffarna .
Häll  på  lite  olja  och  strö  på  saltet .
SKIVA  över  en  krämig  ost  och  toppa  med
bacontärningar   och  valnötter .
Sätt  in  i  ugnen  20  minuter .

SMAKLIG  MÅLTID !

Inga kommentarer: