måndag 13 november 2017
TRANBÄRSFYLLDA BIFFAR MED GRATINERADE FÄNKÅLSKLYFTOR 4 PORT .
HEJSAN !
mmm....
HÄR ÄR RECEPTET :
1 stor fänkål ,
2 msk olivolja ,
lite FLINGSALT,
100 g krämig ost t ex CHEVRE
100 g tärnad bacon ,
50 g valnötter ,
TRANBÄRSBIFFAR :
500 g blandfärs ,
1 ägg ,
1 dl strimlad purjolök ,
1 dl torkade tranbär ,
salt å svartpeppar ,
1 krm Skärgårdskrydda
1 msk smör ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Blanda alla ingredienser och forma
till avlånga biffar .
HETTA upp en stekpanna med smör
och bryn biffarna runt om i några min.
Lägg upp på en ugnsplåt .
Skiva fänkålen på längden i tunna skivor
(låt roten sitta kvar) och lägg på samma
ugnsplåt som biffarna .
Häll på lite olja och strö på saltet .
SKIVA över en krämig ost och toppa med
bacontärningar och valnötter .
Sätt in i ugnen 20 minuter .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar