torsdag 28 december 2017

NYÅRSRÄTT, - KRÄMIG PAJ MED RÄK-LYX, 4 PORT.



                  HEJSAN !

mmm.... Här  samsas  läckerheterna  på  en  plocktallrik.

HÄR  ÄR  RECEPTET :

VÄSTERBOTTENPAJ :
1  färdig  mördegsrulle ,  kyld
150  g  västerbottenost ,
2  dl  lätt CREME Fraiche ,
2  ägg ,
TOPPING:
gräddfil,  rom,  rödlök,  dill
AVOCADOSALLAD :
1 AVOCADO,
1  salladslök ,
1  apelsin,
RÄKSOPPA :
1  paket  färdig fisk - &  skaldjurssoppa (t ex KELDA)
gräslök ,
20  skalade  räkor .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TRYCK  ut  pajdegen  i  en  mindre  pajform ,
ca  20  cm i  diameter .
Förgrädda  pajskalet  ca  8  minuter  mitt  i  ugnen .
Vispa  samman  övriga  ingredienser  och  häll  i
pajskalet .
Grädda  ca  20  minuter  i  mitten  av  ugnen .
Låt  svalna  helt .
SKÄR  AVOCADO  och  salladslök  i  tunna 
skivor .
Skär  bort  skalet  på  apelsinen  och  skär  ut  hinn-
fria  klyftor .
Blanda  det  skurna  och  fördela  på  4  tallrikar .
Ringla  eventuellt   på  lite  olja  och  vinäger .
LÄGG  en  paj-bit  på  varje  tallrik .
Toppa  med  gräddfil,  rom,  hackad  rödlök  och  dill.
VÄRM  soppan  och  smaksätt  med  gräslök .
Häll  upp  i  glas .
Fördela  räkorna  på   träspett  och  lägg  tvärsöver
glasen .

GOTT NYTT ÅR !
                                   LYCKA  TILL !


 

Inga kommentarer: