torsdag 28 december 2017
NYÅRSRÄTT, - KRÄMIG PAJ MED RÄK-LYX, 4 PORT.
HEJSAN !
mmm.... Här samsas läckerheterna på en plocktallrik.
HÄR ÄR RECEPTET :
VÄSTERBOTTENPAJ :
1 färdig mördegsrulle , kyld
150 g västerbottenost ,
2 dl lätt CREME Fraiche ,
2 ägg ,
TOPPING:
gräddfil, rom, rödlök, dill
AVOCADOSALLAD :
1 AVOCADO,
1 salladslök ,
1 apelsin,
RÄKSOPPA :
1 paket färdig fisk - & skaldjurssoppa (t ex KELDA)
gräslök ,
20 skalade räkor .
SÅ HÄR GÖR DU :
TRYCK ut pajdegen i en mindre pajform ,
ca 20 cm i diameter .
Förgrädda pajskalet ca 8 minuter mitt i ugnen .
Vispa samman övriga ingredienser och häll i
pajskalet .
Grädda ca 20 minuter i mitten av ugnen .
Låt svalna helt .
SKÄR AVOCADO och salladslök i tunna
skivor .
Skär bort skalet på apelsinen och skär ut hinn-
fria klyftor .
Blanda det skurna och fördela på 4 tallrikar .
Ringla eventuellt på lite olja och vinäger .
LÄGG en paj-bit på varje tallrik .
Toppa med gräddfil, rom, hackad rödlök och dill.
VÄRM soppan och smaksätt med gräslök .
Häll upp i glas .
Fördela räkorna på träspett och lägg tvärsöver
glasen .
GOTT NYTT ÅR !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar