lördag 9 december 2017

TOMAT, FYLLD MED PINJENÖTTER , BRIEOST OCH SVARTA OLIVER 4 PORT, (grön jul)




                 HEJSAN !

mmm....  visst,  kan  Du  äta  detta  som   förrätt  till  skinkan .
Men  annars  är  det  tänkt  som  en  förrätt  till  en  grön  jul .
SÅ  HIMLA  GOTT !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  stora  bifftomater ,
1  påse  pinjenötter ,
ca  500  g  brieost ,
svarta  oliver .
SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKÄR  av  ett  lock  på  tomaterna  och  gröp  ur 
innanmätet   med  en  sked .
Skär  brieosten  i  små  tärningar   och   blanda   den
med   pinjenötterna   och   hackade   svarta   oliver.
FYLL  tomatröran   med   oströran   och   sätt  in   dem
i   175   graders   ugn    i   ca   20   minuter .
SERVERA   en  curryfond  till   i  djupa   tallrikar .

CURRY -  OCH   GRÖNSAKSFOND :
3  msk  koncentrerad   grönsaksfond ,
2   msk   grön  currypasta ,
3  dl  vatten  ,
1  tsk  ARROWROT ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA   ingredienserna   och  ge  dem   ett
försiktigt  uppkok .
HÄLL  såsen  runt  tomaterna .

GOD - JUL !
och   LYCKA   TILL !                

Inga kommentarer: