tisdag 5 december 2017

VÖRTBRÖD 2 ST .



                    HEJSAN !

Smaka  på  det  här,  det  är  både  porter  och  julmust 
i  degvätskan . Det  är  väldans  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET  :
50  g  jäst ,
75  g  smör eller  margarin,
1/2  liter  porter  och  julmust  blandat ,
1/2  dl  sirap ,
1/ 2  msk  svampsoja ,
1  msk  malda  POMMERANSSKAL ,
1/2  tsk  nejlikor,
13-14  dl  rågsikt .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMULA  jästen .
Smält  matfettet  och  häll  i  vätskan .
Låt  stå  tills  degvätskan  blir  fingervarm  37  grader.
Rör  ut  jästen  i  degvätskan  och  tillsätt  soja,  sirap
och  kryddor .
ARBETA  in  mjölet  .
Låt  jäsa  20-30  minuter .
Baka  ut  till  två  limpor  .
Nagga  med  gaffel  eller  sticka   och  låt  jäsa  på  plåt
ca  30  minuter .
GRÄDDA  i  200-225  grader  ca  30  minuter .
Pensla  med  vatten  när  de  är  klara  och  låt
svalna  under  duk .

LYCKA  TILL !
 


                   

Inga kommentarer: