torsdag 9 februari 2017

VEGETARISK MIDDAG, DESSERT 4-5 PERS.




           HEJSAN !

DESSERT:
RABARBER - SMULPAJ MED KANELVANILJSÅS...
mmm....

HÄR ÄR RECEPTET :

3 skivor vitt kant-skuret dagsgammalt bröd,
½ dl havregryn,
2 msk socker,
1 msk flytande smör,
200 g rabarber,
1 msk  potatismjöl,
SERVERING :
Vaniljsås, MARSAN
kanel.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT först brödskivorna ligga framme
en stund och torka.
Riv eller smula sönder dem ganska fint.
Blanda med havregryn och 1 msk socker
och mosa ihop med margarinet .
BRED ut hälften i botten på en BAKPAPPERS-
KLÄDD  ugnsfast form.
Strö rabarbern skuren i små bitar över.
Blanda resten av sockret och potatismjölet
och strö över rabarbern .
Lägg resten av brödblandningen ovanpå.
GRÄDDA  i ugn i 200 - 225 grader i 30 min
tills ytan fått lite färg och är lätt krispig.
SERVERA  med en liten klick vaniljsås
och lite kanel.
Himla gott !

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: