torsdag 9 februari 2017
VEGETARISK MIDDAG, DESSERT 4-5 PERS.
HEJSAN !
DESSERT:
RABARBER - SMULPAJ MED KANELVANILJSÅS...
mmm....
HÄR ÄR RECEPTET :
3 skivor vitt kant-skuret dagsgammalt bröd,
½ dl havregryn,
2 msk socker,
1 msk flytande smör,
200 g rabarber,
1 msk potatismjöl,
SERVERING :
Vaniljsås, MARSAN
kanel.
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT först brödskivorna ligga framme
en stund och torka.
Riv eller smula sönder dem ganska fint.
Blanda med havregryn och 1 msk socker
och mosa ihop med margarinet .
BRED ut hälften i botten på en BAKPAPPERS-
KLÄDD ugnsfast form.
Strö rabarbern skuren i små bitar över.
Blanda resten av sockret och potatismjölet
och strö över rabarbern .
Lägg resten av brödblandningen ovanpå.
GRÄDDA i ugn i 200 - 225 grader i 30 min
tills ytan fått lite färg och är lätt krispig.
SERVERA med en liten klick vaniljsås
och lite kanel.
Himla gott !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar