onsdag 23 augusti 2017

ÄPPELFYLLD HASTKAKA.



           HEJSAN !
mmm... Också  en  snabb bakad  kaka  kan  smaka
och  se  ut  som  den  finaste  tårta.
Den  här  är  fylld  med  äppelmos  och  grädde.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3  dl  vetemjöl (BERTE QVARN)
2  tsk  bakpulver,
1/2  dl  rörsocker / eller  strösocker,
rivet  skal  av  1/2  tvättad  citron,
50  g  smör/margarin,
1  litet  ägg,
1  dl  mjölk,
GARNERING :
pärlsocker  och  hackad  mandel.
FYLLNING :
Fast  äppelmos  eller  mjukkokta  äppelklyftor,
ca  2  dl  vispgrädde.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
BLANDA  alla  torra  ingredienser  i  en  skål.
Finfördela  smöret  i  blandningen.
Vispa  ihop  ägg  och  mjölk  och  häll  i .
Rör  snabbt  ihop  till  en  deg .
PLATTA  ut  degen  med  mjölad  hand  på  smord
plåt  till  en  rund  kaka  och  strö  över  pärlsocker
och  mandel .
GRÄDDA  i  225  grader  ca  10  minuter.

DELA  den  avsvalnade  kakan  i  två  bottnar  och
lägg  ihop  dem  med  friskt  äppelmos  och  vispad
grädde  emellan.
SERVERAS  GENAST .

LYCKA  TILL  !

Inga kommentarer: